Kabelhulp

  • Kabelhulp
  • Kabelhulp
  • Kabels
  • Babette en de kabelhulp

Babette heeft de ziekte van leri-Weill, een aangeboren groeistoornis. Door die aandoening kan ze haar polsen niet ten volle gebruiken. Ze ervaart blijvende pijn en bewegingsbeperkingen, ondanks een operatie en een prothese in het polsgewricht.

Die klachten ervaart ze ook tijdens haar werk. Eén van haar taken bestaat eruit om machinaal fijne elektrische kabels te bedrukken. Hierbij moet Babette het computergestuurd programma bedienen en de gesneden en bedrukte kabeltjes vasthouden tot ze een bundel van 39 kabels heeft gevormd om die vervolgens samen te binden.

Het doel van de studenten uit Gent bestond eruit een tool te maken waarbij Babette de kabels kan fixeren zonder pijn te ervaren. Door verschillende prototypes te creëren kwamen de studenten tot een klemsysteem dat bediend kan worden met de voet. Daardoor kan Babette tweehandig werken en ervaart ze geen pijn meer.

Babette was zeer enthousiast omdat ze graag naait in haar vrije tijd en dus een uitstekende voetcoördinatie bezit. Ze heeft de keuze om het pedaal met de top of de hiel van haar voet te gebruiken. Zo is er afwisseling tijdens een lange werkdag. De lange kabels worden, op een afstand naar keuze van de klem, ondersteund door een houder.

Dankzij de kabelhulp kan Babette haar taak in Westlandia beter volbrengen zonder enige klachten.

Links

http://www.instructables.com/id/The-cable-aid/

http://kabelhulp2015.blogspot.be/

Video