Klikdoosje voor oordopjes

Ann is heel gevoelig voor geluidsprikkels, die ze dempt met oordopjes als ze buiten komt. Maar de oordopjes zijn nogal stigmatiserend en raken gemakkelijk zoek in haar tas. Studenten van Howest bedachten daarop gepaste oordopjes en een opbergdoosje om aan haar wandelstok vast te klikken.

Enkele jaren geleden moest de 50-jarige Ann onder het mes om een cyste in haar hersenen te laten verwijderen. Kort na de operatie kreeg ze een beroerte. Vele revalidatie-oefeningen later kan ze nu terug spreken en wandelen met behulp van een wandelstok.

Geluidsprikkels verwerken blijft echter moeilijk en put haar snel uit. Ann gebruikt daarom oordopjes om de stroom aan geluiden buiten tegen te houden. Maar met oordopjes is het zoals met autosleutels: je weet nooit waar je ze gelegd hebt.

Daarom bedachten Howest-studenten Katrijn, Thomas en Laura een eenvoudig maar efficiënt hulpmiddel: een opbergdoosje dat aan Anns wandelstok kan worden vastgeklikt. Zo heeft Ann haar oordopjes steeds bij de hand als ze naar buiten gaat. Ze ontwierpen eveneens nieuwe oordopjes voor Ann, die minder stigmatiserend zijn dan haar vorige.

Howest - Katrijn, Thomas & Laura