Opvouwbare reistoiletstoel

Een rolstoel houdt Inge niet tegen om avontuurlijk te reizen. Wel brengt het zekere uitdagingen met zich, aangezien er in de woestijn, jungle of afgelegen dorpen geen rolstoeltoegankelijke toiletten zijn. Dankzij de opvouwbare toiletstoel kan ze echter eender waar het kleinste kamertje bezoeken.  

Inge is gepassioneerd door avontuurlijk reizen. Haar dwarslaesie weerhoudt haar er niet van om te skydiven of te paard door een stuk ontoegankelijk landschap te reizen. De echte uitdaging bij avontuurlijk reizen in een rolstoel? Een simpel toiletbezoek.

Omdat er op ongerepte plaatsen geen rolstoeltoegankelijke toiletten zijn, ontwierpen Adela, Pauline, Pieter-Jan en Matthias van Howest een licht, compact en opvouwbaar toiletstoeltje dat Inge eender waar mee naartoe kan nemen.

Het reistoilet bestaat uit een toiletbril op maat met een zachte, waterdichte bekleding. De poten van het reistoilet zijn uitschuifbaar, zodat de lengte aanpasbaar is naargelang de context waarin Inge de reistoiletstoel gebruikt. De juiste hoogte vergemakkelijkt immers de transfer tussen de rolstoel en het toilet. Omdat de poten van het reistoilet afneembaar zijn, kan het gemakkelijk opgeborgen worden in een rugzak aan de rolstoel. Inge is zo volledig klaar voor een nieuw avontuur.

Howest - Adela, Pauline, Pieter-Jan & Matthias