Pamperplank

Door een ontwikkelingsachterstand draagt Daves 6-jarige zoontje pampers. Om deze op een veilige en efficiënte manier te kunnen verversen, maakte Dave de pamperplank: een comfortabele ligplank met schouderriemen en linten die ervoor zorgt dat zijn hierbij zoon in de juiste positie blijft liggen.

Chao, het adoptiezoontje van Dave, heeft een ontwikkelingsachterstand. Hij is 6 jaar, maar zijn mentale ontwikkeling wordt geschat op dat van een kind van 1,5 jaar. Hij gaat niet zelfstandig naar het toilet en draagt daarom pampers.

Omdat het niet steeds eenvoudig noch veilig is om deze pampers te verversen bij een zesjarige die beweeglijk is, ontwierp papa Dave de pamperplank. Die zorgt ervoor dat zijn zoontje stabiel ligt, wanneer zijn pamper wordt ververst.

Dave ging aan de slag met de achterzijde van een rugzakje, dat hij met vijzen en rondellen bevestigde op een plank (80cm x 60cmx 1,8cm) uit betontriplex met afgeronde hoeken en waar hij rubber pootjes onder plakte tegen het schuiven op gladdere ondergronden. Voor dit alles legde hij nog geen 25 euro neer.

Op school in Terbank (Heverlee) hebben ze Dave gevraagd om voor de zorgjuf op school ook zo’n pamperplank te maken. Die wordt daar nu ook gebruikt voor andere kinderen.