Reisbadstoeltje op maat

Lylou heeft een neuromusculaire aandoening, waardoor ze weinig kracht heeft en niet zelf rechtop kan staan. Toen ze op sneeuwklassen vertrok en bleek dat haar badstoeltje niet paste in het bad van de studio die ze huurden, knutselde haar papa snel een stevig en handig reisbadstoeltje ineen.

Lylou heeft weinig spierkracht en kan niet zelf rechtop staan. Ze verplaatst zich in een elektrische rolstoel. De situatie van Lylou mag dan bijzonder zijn, haar ouders doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun dochter zoveel mogelijk activiteiten kan doen samen met haar leeftijdsgenootjes. Ze wilden dan ook dat Lylou absoluut mee kon op sneeuwklassen, de traditionele uitstap voor de leerlingen van het vijfde leerjaar van haar school.

Lylou’s mama en papa zouden meereizen om de nodige zorgen te kunnen toedienen en huurden een kleine studio af. Maar toen dook een probleem op: Lylou’s badstoel bleek niet te passen in het bad van de studio.

De papa van Lylou, David, besloot dan maar de handen uit de mouwen te steken en een stevig en handig reisbadstoeltje te maken. Hij gebruikte enkele aluminium buizen, een beetje gaas en een handvol schroeven.

Het reisbadstoeltje is veel minder log dan de gewone badstoel en heeft zijn doel bereikt: Lylou genoot met haar klasgenootjes van de gezonde berglucht en alle geplande activiteiten, inclusief het skiën!