Rolstoelmat

Om te douchen rijdt Marc met zijn rolstoel een aangepaste inloopdouche in. Natte banden zorgen nadien voor sporen doorheen het hele huis. Howest-studenten kwamen daarom aanzetten met een rolstoelmat, een platform met rollen om ter plaatse de banden aan te drogen. Opkuiswerk is nu verleden tijd.

De 64-jarige Marc, die vanaf zijn jeugd rolstoelgebruiker is, neemt graag eens een douche. Hoewel zijn rolstoel niet in de aangepaste inloopdouche blijft staan, worden zijn banden nat wanneer zijn vrouw na de douchebeurt de rolstoel terugbrengt tot bij hem. Zo laat hij natte sporen na in het hele huis.

Een gewone mat zou al bijna meterslang moeten zijn om er heen-en-weer over te rijden en de volledige afstand van het wiel te drogen. De rolstoelmat komt hieraan tegemoet. De rollen van het platform draaien immers maar in één richting. Wanneer je het platform opgereden bent en de wielen in de andere richting begint te draaien, ga je niet van het platform af maar blijf je ter plaatse rijden. Door het textiel dat op de rollen is aangebracht, worden zo de natte banden afgedroogd.

Het voordeel van de rolstoelmat is dus dat er een grote rijafstand wordt gecreëerd, zodat de banden over hun hele afstand drogen, maar je toch ter plaatse blijft staan en je dus niet veel plaats nodig hebt.

Het principe kan niet enkel gebruikt worden als douchemat maar ook als deurmat, om te vermijden dat het hele huis vuil wordt na een uitstap op een regenachtige dag, want dan doet zich hetzelfde probleem voor.

Doe ook mee met Design with a Heart >>