Rolstoelmenwagen

Patrick kwam door een ongeval van de ene dag op de andere in een rolstoel terecht. Johan, zijn vroegere werkgever, ontwierp voor hem en intussen ook voor andere rolstoelgebruikers een menwagen die hieraan is aangepast. Zo kunnen ook zij de sensatie van het ponyrijden ervaren. 

Patrick raakte als jongeman bij een auto-ongeval betrokken. Hij raakte gewond en sindsdien is hij rolstoelgebruiker. Dit hield hem echter niet tegen om wensen na te streven die op het eerste zicht niet evident zijn, zoals ponyrijden. 

Het is Johan, zijn vroegere werkgever, die hem hielp om deze wens concreet te maken. Johan is autohersteller geweest en bouwt koetsen als hobby. Voor Patrick ontwierp hij een menwagen waarmee hij al zittend in zijn rolstoel kan ponyrijden. Johan heeft intussen al meerdere aangepaste menwagens gemaakt, waarbij plaats is voor een rolstoel en een zitting voor een begeleider. Een rolwagen staat ponyrijden zo niet langer in de weg. 

De rolstoelmenwagens zijn metalen constructies afgewerkt met bladveren, schijfremmen, luchtbanden, inrijplaten en snelbinders. Het kostenplaatje bedraagt enkele duizenden euro’s.