Schroefhulp

Een schroef indraaien met een accuboor is bijzonder moeilijk als je maar één hand kan gebruiken, zo ondervond Bart al meermaals. Sinds hij een hulpstuk kan gebruiken om op de boor te plaatsen, is deze handeling echter een piece of cake.

Bart heeft een fysieke beperking die sommige handelingen moeilijk maakt. Zo is ook een schroef indraaien met een accuboor een hachelijke taak, want hij heeft maar één hand om dit te doen. Hij kan boren met de ene hand, maar niet tegelijk de schroef vasthouden, zodat de schroef gegarandeerd valt voordat hij is vastgedraaid.

Studenten van Howest Claire, Natan en Céline maakten een hulpstuk om aan dit probleem tegemoet te komen. Het hulpstuk wordt over de accuboor geschoven en eraan bevestigd met velcro. Vervolgens wordt de in te draaien schroef vastgeklikt aan het hulpstuk, waardoor de schroef komt vast te zitten en niet meer kan vallen. Als de schroef voor de helft is ingedraaid, moet aan een touwtje vlakbij het handvat worden getrokken, zodat het systeem dat de schroef vasthoudt neerklapt. Daarna kan de schroef volledig woorden ingedraaid.

De schroefhulp zorgt ervoor dat Bart toch zelfstandig schroeven kan indraaien bij het klussen. Bij het ontwerp is er trouwens op gelet dat de schroefhulp monteerbaar is op verschillende soorten accuboren.

Bekijk de video.

Howest - Claire, Natan en Céline