U-fill koffiekan

  • U-fill koffiekan
  • U-fill koffiekan
  • Binnenkant U-fill koffiekan
  • Onderkant U-fill koffiekan

Hester van der Steen, studente aan HoWest (Universiteit Gent), heeft de U-fill koffiekan uitgevonden om ouderen te stimuleren langer thuis te blijven wonen en dus om hun zelfstandigheid te bevorderen. Hester ging op zoek naar specifieke problemen en bracht die in kaart. Voor de heer en mevrouw Leroy vormde het inschenken van koffie een probleem, waarop Hester een oplossing vond: de “U-fill koffiekan”.

De U-fill koffiekan kan eenhandig worden bediend en is gemaakt voor mensen met mobiliteitsproblemen, die graag genieten van een kopje koffie bij het ontbijt.

De koffiekan bestaat uit een keramische koffiepot waarin de filterhouder weggewerkt kan worden. Het frame van staaldraad zorgt voor de stabiliteit en een eenhandig te bedienen hendel is aan het frame bevestigd. De U-fill kan gewoon op tafel staan zodat de heer en mevrouw Leroy al kunnen eten terwijl de koffie nog doorloopt. Zo moeten ze ook niet meer heen en weer te lopen naar de keuken of met een thermoskan of gevulde kopjes rond te lopen.