Urinaal

  • Het urinaal op de wc-bril
  • Het urinaal

Dries, de zoon van Marleen, heeft een zware handicap. Hij kan zich niet zelfstandig verplaatsen, eten of naar het toilet gaan. Dries plaste geregeld naast het wc. Voor kinderen zijn er plaspotjes op de markt om dit probleem te vermijden. Dries is echter een volwassene en moet bijgevolg naar het volwassen-wc44. Helaas ontbreekt een urinaal voor volwassenen op de markt.

Marleen werkt als verpleegster op de spoedafdeling en had het idee om een prototype in « gips » te ontwikkelen. Het materiaal dat in ergotherapie gebruikt wordt (Orfid) bestaat uit harde platen die gebruikt kunnen worden nadat ze in heet water zijn gedompeld. Dat is wat Marleen deed om een soort urinaal te maken. Met succes, Dries plaste niet meer naast het wc. Toch was het prototype op het vlak van hygiëne niet ideaal, zelfs niet na een wasbeurt met Detol.

Marleen contacteerde een bedrijf dat toestellen maakt voor gehandicapten en vroeg hen om het prototype ditmaal te maken met polyetheen. Het bedrijf voegde er een band aan toe die rond Dries kon bevestigd worden voor de balans op het toilet. Op het vlak van hygiëne was het helaas onvoldoende. Marleen kwam vervolgens met het idee op de proppen om de randen in een L-vorm in inox aan het urinaal vast te maken. Zo kan het urinaal op elk toilet gebruikt worden.

Materiaal :
• de vorm van een urinaal (geleverd door het bedrijf)
• 2 structuren in L-vorm in inox (met gaten)
• 4 kleine bouten in inox

Moeilijkheidsgraad :
zeer ingewikkeld