Velcropuzzel

  • Puzzelstukken en velcropuzzel
  • Velcropuzzel
  • Puzzel op rolwagen

De meeste kinderen in het COTHAN centrum verplaatsen zich in een rolstoel en gebruiken een computer. Hoewel we in een multimediawereld leven, vertelt Emilie dat de meest begeerde spelletjes, diegene zijn die we kunnen behandelen. Ze wordt daarbij vaak geconfronteerd met een problematiek die de kinderen in een begeleide positie plaatst voor de meest simpele activiteit. Zo hoort ze bijvoorbeeld vaak: “Kan je mijn potlood oprapen a.u.b.?”. Vandaar het idee om een velcropuzzel te maken.

Aan de hand van geplastificeerde prenten die vervolgens verknipt worden in puzzelvormen, kan het kind de puzzel opnieuw samenstellen. Meerdere fiches kunnen gemaakt worden naargelang de interesses van de kinderen. De velcro waarborgt de stabiliteit van de puzzelstukken. Die zijn gemakkelijk te bedienen en te ontsmetten indien het kind moeilijkheden ondervindt met de slikbeweging.

Men kan dit spel oneindig veel keren gebruiken en het is bedoeld voor kinderen die bewegingsstoornissen ondervinden (zoals trillingen en athetose).