Wii Bowlinghulp

  • Wii Bowlinghulp
  • Hulpstuk Wii Bowlinghulp
  • Grondplaat Wii Bowlinghulp

Helena verblijft in het woonzorgcentrum Huize Proventier in Poperinge. Hier wordt elke dag een ontspanningsactiviteit georganiseerd. Een van deze activiteiten is virtueel bowling spelen met de Wii console.

Om te bowlen sta je rechtop voor de TV met de Wii remote in de hand en maak je een gooibeweging. Op het moment dat je de bowlingbal wilt loslaten, laat je eveneens de B-knop, onderaan de afstandsbediening, los. De snelheid en de richting van de worp en het moment waarop je de knop loslaat, bepalen hoe de virtuele bowlingbal rolt.

De snelheid en de richting van het gooien vormen geen probleem voor Helena, enkel de B-knop loslaten op het juiste moment, is moeilijk. Die actie moet immers simultaan gebeuren met de worp. Daarom maakten de studenten van Universiteit Gent een hulpmiddel dat de B-knop automatisch kan loslaten.

De bowlinghulp bestaat uit een hulpstuk dat op de Wii remote geplaatst kan worden. Daaraan wordt een elastiekband over de B-knop bevestigd, die genoeg kracht heeft om de knop in te drukken. Aan de elastiekband wordt een rekbaar touw gespannen tot aan een metalen grondplaat. De speler staat met beide voeten op de grondplaat om de kracht van het touw op te vangen. Wanneer de speler de bal gooit en het touw gespannen wordt, zal de elastiekband van de B-knop wegglijden en wordt de bowlingbal gegooid.

Links

http://www.instructables.com/id/Wii-Bowling-Accessory-Design-For-Everyone/
 

http://wiibowlinghulp2015.blogspot.be/