Goto main content
 
167 973 €
DOEL
200 000 €
84%

WE SCHENKEN KINDEREN EEN EERSTE KEER DIE ZE NOOIT ZULLEN VERGETEN

Elke dag opnieuw, al 40 jaar lang, helpt Handicap International kinderen met een beperking. Of ze nu slachtoffer zijn van een oorlog, een natuurramp, een ongeval of geboren zijn met een handicap, we zorgen ervoor dat deze kinderen opnieuw kunnen stappen, lachen, spelen en naar school gaan.

Dankzij uw steun schenken we het juiste mobiliteitshulpmiddel zoals een prothese of rolstoel en geven we de nodige zorg waardoor duizenden kinderen opnieuw zelfstandig door het leven kunnen gaan
.

We laten kinderen een 'eerste keer' beleven die ze voor altijd zal bijblijven!

Ontdek de 'eerste keer' van deze kinderen

Jij kan kinderen hun eigen 'eerste keer' laten beleven.

Een eerste keer stappen

Een eerste keer spelen

Een eerste keer naar school

Wat doet Handicap International met jouw gift?

 1. Revalidatiezorg 

Handicap International voorziet krukken, rolstoelen, protheses en ortheses. Daarnaast worden patiënten intensief opgevolgd in hun revalidatieproces door onze kinesitherapeuten.

 

 

 2. Professioneel materiaal 

Een 3D-printer om protheses te maken, kwaliteitsvol kinesitherapiemateriaal, gespecialiseerd medisch materiaal,... De revalidatiecentra waar Handicap International mee samenwerkt worden volgens een hoge standaard uitgerust.

 

 

 3. Psychologische steun 

Specialisten van Handicap International begeleiden patiënten met het verwerken van trauma's en met het aanvaardingsproces in het geval van een beperking. Ook de familie kan rekenen op de juiste steun.

 4. Inclusief onderwijs 

Handicap International streeft naar een zo'n inclusief mogelijk onderwijs. Schoolgebouwen en -transport worden rolstoelvriendelijk gemaakt, lesmateriaal wordt aangepast aan de noden van de leerlingen, en leerkrachten worden onderwijstechnieken aangeleerd waardoor ook kinderen met een beperking de les even gemakkelijk kunnen volgen.

Ons werk

Elk jaar helpen we honderdduizenden personen met een beperking of andere personen in een kwetsbare situatie zodat ook zij een eerste keer mogen meemaken die hen voor altijd zal bijblijven.

 

Dankzij jouw gift hebben we in 2021 meer dan

3.100.000

personen kunnen helpen