Geef het leven door!

We willen liefst dat onze wensen blijven voortleven, ook als we er niet meer zijn. Een testament geeft ons de mogelijkheid om deze wensen vast te leggen.

Een testament verzekert ons dat onze bezittingen zullen terechtkomen bij wie we belangrijk vinden en dat alles goed zal geregeld zijn. Dat is een geruststellende gedachte.

Vaak willen we familie en vrienden een stukje geven van wat we in ons leven hebben opgebouwd. Maar ook een goed doel opnemen in je testament is een waardevolle mogelijkheid. Voor jou kan dit dé manier zijn om de wereld iets goeds na te laten.

Dankzij jouw testament is Handicap International in staat haar werk op het terrein voort te zetten en verder uit te bouwen. Onze teams verzorgen mensen met een handicap en andere kwetsbare personen (zoals kinderen of zieken) in noodsituaties. Ze begeleiden hen op weg naar een zelfstandig leven en helpen hen te integreren in de samenleving.

Handicap International opnemen in je testament betekent dat je mensen met een handicap en andere kwetsbaren via jouw nalatenschap voor altijd een nieuw – en vooral beter – leven geeft. Door Handicap International in je testament op te nemen, geef jij deze mensen de kans van hun leven.

Neem ook een kijkje op www.testament.be.

  • De vrijwilligersgroep in Leuven met quizmaster Otto-Jan Ham tijdens de jaarlijkse quiz.
    “Ik vind het zo fijn dat we met onze jaarlijkse Wereldse Zondag en onze quiz de projecten van HI in het Zuiden kunnen ondersteunen. Maar het is ook gewoon supergezellig om met het Leuvense team te vergaderen, samen te koken voor onze Wereldse Zondag, proefavonden te organiseren … Kortom: fijne activiteiten organiseren met één doel: mensen met een beperking op onze manier een handje helpen.”
  • Wim Hoogstoel, vrijwilliger voor Handicap International in Gent
    “Vrijwilligerswerk is een verruiming voor jezelf, je leert anders denken dan gewoonlijk. Bij Handicap International in Gent heb ik een goede mentaliteit en sfeer gevonden om mij in te zetten, zij het voor een loopwedstrijd, een quiz, bloemenverkoop of wandeling … Voor degenen die de juiste spirit hebben zijn er zeker nog plaatsen vrij bij de sympathieke bende in Gent!”
  • Evelyne* werkte haar hele leven als kinesiste. Haar praktijk combineerde ze met een job als docent aan de ISCAM, nu HELB, in Brussel. “Op de hogeschool hoorde ik voor het eerst over Handicap International. Minstens vijf van mijn studenten zijn vertrokken naar het buitenland om als kinesist te gaan werken voor de organisatie.”
  • Portret van Marcel
    “Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om een deel van mijn nalatenschap te geven aan een goed doel.” Aan het woord is Marcel, die geen blad voor de mond neemt als hij over zijn testament spreekt. Meer en meer zijn er mensen zoals Marcel die beslissen om een humanitaire organisatie in hun testament op te nemen.