Goto main content

Zet samen met ons iets in beweging!
Word maandelijkse donateur

Ik steun maandeljks

Word maandelijkse donateur Word maandelijkse donateur Word maandelijkse donateur Word maandelijkse donateur

Zet samen met ons iets in beweging!
Word maandelijkse donateur.

 Waarom maandelijkse donateur worden? 

De regelmaat van je steun geeft ons de nodige tijd om personen met een handicap of andere personen in een kwetsbare situatie te begeleiden in hun revalidatie. Het zorgt tegelijkertijd voor een daling van onze kosten voor fondsenwerving. Je kan uiteraard op elk moment je maandelijkse bijdrage stoppen, via het contactformulier, e-mail of telefoon.

Je hoeft maar één enkele keer je gegevens in te vullen om een domiciliëring te starten, daarna doen wij de administratieve opvolging. Je kiest zelf het bedrag van je maandelijkse gift, nadien krijg je onmiddellijk een e-mail ter bevestiging. Twee weken voor de eerste automatische betaling ontvang je een brief met alle details van jouw domiliciëring.

Je ontvangt niet langer onze fondsenwervingsbrieven, waardoor onze kosten dalen en meer geld naar onze projecten gaat. Indien gewenst, ontvang je ons zesmaandelijks magazine waardoor je telkens geïnformeerd wordt hoe je steun impact heeft via onze projecten.

 

 De impact van jouw gift 

528.158 personen

kregen revalidatiezorg in 2022.

€ 6 / maand *

* € 3,30 na fiscale aftrek

prothese prothese prothese prothese

€6/maand
kan bijdragen aan
een prothese en 3 weken kinesitherapie

Je draagt bij tot de productie van een prothese en 3 weken kinesitherapeutische zorg.

 
 

€ 16 / maand *

* € 8,80 na fiscale aftrek

Rolstoel Rolstoel Rolstoel Rolstoel

€16/maand
kan bijdragen aan
een rolstoel

Je draagt bij tot een rolstoel.

 

 
 

€ 30 / maand *

* € 16,50 na fiscale aftrek

Kinderen Kinderen Kinderen Kinderen

€30/maand
kan bijdragen aan
postoperatieve zorg voor 2 kinderen

Je draagt bij tot nazorg bij de operaties van twee kinderen.
 

 
 

 Hoe start ik een maandelijkse gift? 

Klik op de knop 'Ik steun maandelijks' hieronder en vul je gegevens in. Wij vragen vervolgens de domiciliëring aan bij jouw bank en en zorgen ervoor dat deze ook effectief van start gaat. Hierna krijg je een bevestigingsbrief. Je bent nu deel van de #WeMoveTogether-beweging van Handicap International. Bedankt daarvoor!

 

 Wat gebeurt er met mijn giften? 

 

 Een vraag? Contacteer Germaine! 

Wil je meer weten over een domiciliëring of wil je jouw domiciliëring aanpassen of annuleren? Vul het contactformulier in. Germaine, verantwoordelijke voor giften, en haar team helpt je met plezier verder.

Tel : +32 2 233 01 82 (van dinsdag tot vrijdag - van 9 tot 13 uur)
E-mail : [email protected]

 
Meer info over donaties

Donaties zijn essentieel voor een non profitorganisatie als Handicap International. Zonder jouw donatie is het onmogelijk om de werking van onze organisatie en de uitvoering van onze projecten met onze partners te garanderen. Je geld doneren aan een (non profit) ngo is niet vanzelfsprekend, maar wel noodzakelijk voor onze werking. Samen schrijven we een mooi verhaal. 

Lees hieronder het antwoord op veelgestelde vragen (faqs) van donateurs over een donatie aan HI.  


Wat zijn de verschillende opties om een schenking te doen?

Je kan Handicap International op verschillende manieren steunen.

Een éénmalige gift betekent dat je één keer een vast bepaald bedrag overschrijft aan Handicap International.

Daarnaast is ook doneren op maandelijkse basis een goed idee. In dat geval wordt er automatisch elke maand geld overgeschreven naar de rekening van HI. Steunen op maandelijkse basis is de meest efficiënte manier om geld te schenken. Zo besparen we immers op fondsenwervingskosten en geef jij ons de mogelijkheid om een groter aandeel van je steun te besteden aan de mensen die we via onze projecten ondersteunen.

Ten slotte kan je ook na je overlijden nog een bijdrage leveren aan goede doelen als HI. Door onze stichting op te nemen in je testament zorg je ervoor dat je (een deel) van je bezittingen kan nalaten na je leven. Het is ook de ideale oplossing voor mensen zonder familie.


Hoe te doneren?

De gemakkelijkste manier is online via het donatieformulier op deze donatiepagina. Kies voor een éénmalige of maandelijkse schenking, bepaal je bedrag, vul je gegvens in (die hebben we nodig voor het opmaken van het fiscaal attest) en betaal online. 

Je kan ook de QR-code scannen en een overschrijving uitvoeren via Payconiq. Ook de app van je bank is hiervoor geschikt. 

Doneer je liever via een klassieke overschrijving en niet via online donaties? Dat kan via rekeningnummer BE80 0000 0000 7777 


Kan ik een inzamelingsactie op poten zetten voor Handicap International?

Op deze pagina kan je voor jouw persoonlijke actie een actiepagina creëren en geld inzamelen. Deze fondsenwervende pagina, waarin je eventueel meer informatie geeft over jouw actie, kan je achteraf gemakkelijk doorsturen aan kennissen, vrienden en familie. Zij kunnen heel gemakkelijk het gewenste bedrag schenken. 

Vind je bijvoorbeeld geen passend geschenk voor op je geboortelijst? Of vind je het wat vreemd om jouw eigen rekeningnummer te plaatsen op je huwelijksinvitatie aan je dierbare familie en vrienden? Dan is zo’n sponsoractie dé oplossing. 

Zamel geld in via sponsoring en help mee onze projecten te steunen. De verschillende acties zijn zichtbaar op de overzichtspagina. Jij zelf krijgt op elk moment een overzicht van jouw sponsors. 

Aan geld ophalen via online fondsenwerving zijn geen extra kosten verbonden. 

Hoe geniet ik van het belastingsvoordeel?

Bedraagt het totaal van al je giften aan Handicap International in één jaar minstens 40 euro, dan kan je 45% van het totaal aan giften aftrekken van de belastingen. Het is dan ook belangrijk om bij een gift uw gegevens in te vullen zodat u correct wordt opgenomen in het donorregister. Achteraf sturen wij je het fiscaal attest op dat geldt als bewijs bij je belastingsaangifte. 

Heb je dus bijvoorbeeld 30 euro gedoneerd in januari en nog eens 10 euro in september van datzelfde jaar, dan komt u aan het totaal van 40 euro en heeft u recht op een belastingsaftrek. 

Een gift is enkel fiscaal aftrekbaar bij een beperkt aantal erkende liefdadigheidsinstellingen. Handicap International is erkend en bij ons geniet je dus zonder problemen van deze fiscale aftrek of belastingvermindering. 


Waarom geld geven aan goede doelen als Handicap International?

HI heeft uw steun hard nodig. Geld geven betekent immers dat u er mee voor zorgt dat onze projecten in de verschillende landen in de wereld kunnen blijven bestaan en dat duizenden mensen weer kunnen dromen van een mooie toekomst

Uit onderzoek van de VN blijkt dat maar liefst 16% van de wereldbevolking een bepaalde vorm van handicap heeft. Onze organisatie ijvert voor een wereld waarin al deze mensen op een inclusieve manier kunnen participeren aan de samenleving. Help ons kinderen met een handicap naar school te laten gaan, personen met een handicap mee te helpen aan een job en mensen met een handicap volledig op te nemen in onze gemeenschap en mee te bouwen aan een menselijke samenleving. 


Ik wil graag een grote gift doen aan Handicap International, maar wil graag iemand van de organisatie spreken hierover. Kan dat?

 Uiteraard. Ons doel is niet alleen geld ontvangen. We willen mensen sensibiliseren over het belang van ons werk en hopen dan ook zoveel mogelijk mensen mee achter ons werk te krijgen. Als jij bepaalde twijfels hebt over een gift aan HI is het voor ons belangrijk dat je ons alles vraagt waar je nog een antwoord op zoekt. 

Als schenker sta je bij ons op de eerste plaats. Contacteer dus gerust de collega’s van ons donatiecentrum. Je vindt onze gegevens op de contactpagina. 


Hoeveel van mijn gift gaat effectief naar de projecten van HI?

 Van elke gift wordt 9% besteed aan kosten voor fondsenwerving en 6 % aan werkingskosten. 85% van je gift komt dus rechtstreeks terecht bij onze projecten in de verschillende landen waar we aanwezig zijn. 

Kan Handicap International donaties accepteren van bijvoorbeeld kleding of overig materiaal?

 Voor onze noodhulp werken wij met onze vaste, lokale leveranciers. Materiaal vanuit België opsturen kost heel veel geld en tijd. Tijd waarover we niet beschikken bij een ramp. 

Doneer geld, het is uiteindelijk een pak waardevoller voor onze begunstigden.


Welke betaalwijzes zijn er voor een online gift?

 Doneer online via kredietkaart of bancontact. Hou het kaartnummer van je bankrekening bij de hand, dat zal je na de betalingskeuze moeten invullen.

Online geven met een paypal account is niet mogelijk. 

Er zijn geen transactiekosten verbonden aan een online gift. 


Kan ik zelf als fundraiser aan de slag bij HI?

 Maak een verschil. Bekijk onze jobpagina voor onze huidige vacatures

Wat doet Handicap International eigenlijk?

 HI is een humanitaire organisatie die haar focus legt op revalidatiezorg en ook in geval van oorlog en rampen noodhulp biedt. Maar al te vaak worden slachtoffers na de eerste levensreddende hulp aan hun lot overgelaten. Het is daar dat HI deze mensen zal helpen ondersteunen via revalidatie en reïntegratie in de samenleving. Onze noodhulp wordt geregeld aangevuld met de verdeling van noodhulppakketten met bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen. 

Onze organisatie ondersteunt ook actief mensen die door ziekte, bijvoorbeeld polio, niet langer in staat zijn zelfstandig en humaan te bewegen. HI schenkt onder meer mobiliteitshulpmiddelen als krukken of een rolstoel. In combinatie met de nodige kinesitherapeutische zorg geven wij mensen opnieuwe hun autonomie terug. 

Ook de inclusie van personen met een handicap is een speerpunt. Een werkplek geven aan een persoon met een handicap zorgt ervoor dat deze persoon zelfstandig voor een inkomen kan zorgen en zo onafhankelijk wordt van bijkomende hulp. 

Wil je als supporter op de hoogte blijven van ons werk. Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Via een maandelijkse mailing houden wij je op de hoogte. 


Geen antwoord op je vraag gevonden of meer info nodig over hoe donateur worden?

 Neem contact op met ons. Alle info vind je op de contactpagina. Er zijn geen woorden om onze dankbaarheid te betuigen. Elke gift telt. Dank u voor uw steun aan onze organisatie en je welwillendheid om verandering te brengen. Donaties krijgen helpt ons enorm en stelt onze organisatie in staat duizenden mensen te helpen 

 Handicap International is lid van