Goto main content
Zittend kind glimlachend, met een prothese. Zittend kind glimlachend, met een prothese. Zittend kind glimlachend, met een prothese. Zittend kind glimlachend, met een prothese.
 

Onze laatste nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

De vernieling van de Nova Kakhovka-dam, Oekraïne 9 juni 2023

Statement van Handicap International

 • Oekraïne

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez 1 juni 2023

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.

 • België

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (+ aftermovie) 1 juni 2023

Het blauwe #WeMoveTogether-team was opnieuw sterk vertegenwoordigd op één van de grootste sportieve events van het land.

 • België

“De WHO-resolutie kan zorgen voor het nodige materiaal, financiering en personeel voor de revalidatiesector in Tsjaad” 30 mei 2023

Wilfreed is kinesitherapeut en gepassioneerd door zijn job bij Handicap International in Tsjaad. Hij Is ervan overtuigd dat de nieuwe resolutie over revalidatiezorg heel wat teweeg kan brengen.

 • Tsjaad

Revalidatiezorg, niet langer een luxedienst (+ video) 30 mei 2023

Valentina Pomatto geeft meer uitleg over het belang van de nieuwe resolutie over revalidatiezorg van de Wereldgezondheidsorganisatie.


Revalidatiezorg krijgt wereldwijde boost dankzij historische resolutie 27 mei 2023

Na jarenlang beleidswerk van Handicap International kiest de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor een beleid dat revalidatiezorg kwaliteitsvol, toegankelijk en betaalbaar moet maken.


HI anticipeert op cycloon en start met noodhulp na doortocht 15 mei 2023

Cycloon Mocha raasde op zondag 14 mei over Bangladesh en Myanmar. HI bracht kwetsbare personen in veiligheid en ontplooit hulp aan de slachtoffers.

 • Bangladesh

Soedanezen ontvluchten massaal hun land. In buurland Egypte stijgt de nood voor hulp. 12 mei 2023

Verwacht wordt dat 300.000 mensen het gewapend conflict in Soedan zullen ontvluchten en de grens met Egypte zullen oversteken. Handicap International staat klaar om deze vluchtelingen én hun gastgemeenschappen te helpen.

 • Egypte

Élisabeth, dé link tussen de ontmijners van Handicap International en de lokale bevolking 10 mei 2023

Als verbindingsofficier met de gemeenschap is Elisabeth's rol essentieel om de veiligheid van de operaties te garanderen en het vertrouwen van de bevolking te winnen. Voor, tijdens en na het ontmijningsproces.

 • Senegal

#WeMoveTogether-team loopt Antwerp 10 Miles 27 april 2023

Na een aantal jaren stond Handicap International opnieuw aan de start van het loopevent in de Scheldestad.

 • België

Antoine Sépulchre, de nieuwe algemeen directeur van Handicap International België 12 april 2023

Voormalig verantwoordelijke voor private fondsenwerving binnen de organisatie, Antoine Sépulchre, neemt het stokje over van Erwin Telemans, die na vier jaar aan het hoofd van de ngo aan een nieuwe opdracht begint bij Handicap International.

 • België

Gewond door een granaat, gevlucht naar Jordanië 5 april 2023

In 2012 raakte Omar gewond door een granaat, die afgevuurd werd door een tank, waardoor zijn been moest worden geamputeerd. Nadat hij met zijn familie uit Syrië was gevlucht, kreeg hij in Jordanië revalidatiezorg en een nieuwe prothese.

 • Syrië

"Ik wil gewoon een waardig leven leiden met mijn gezin” 24 maart 2023

"Ik ben de sterkste van de wereld!” Dat is hoe Khaled, een vier-en-een-half jaar oud energiebommetje, het team van HI verwelkomt in zijn huis.

 • Jordanië
 • Syrië

Aicha, Hoda en Ibtisam helpen mensen in de meest kwetsbare situaties in Libanon 22 maart 2023

Aicha, Hoda en Ibtisam zijn drie van de twaalf vertegenwoordigers van de gebruikersgroep in het revalidatiecentrum Mousawat in Centraal Beqaa - Libanon. Zij leggen uit hoe hun dagelijkse activiteiten een verschil maken voor henzelf en hoe zij zich gesterkt voelen om steun te verlenen aan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in de vluchtelingenkampen.

 • Libanon

Informeren om bijkomende slachtoffers te voorkomen 20 maart 2023

Net na de aardbeving startte een team van Handicap International met sensibiliseringssessies. Hoe jezelf beschermen tijdens en na een aardbeving, en dat in een land in oorlog?

 • Syrië