Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

Medaille voor de bescherming van burgers voor federaal parlementslid 25 november 2022

Federaal parlementslid Samuel Cogolati krijgt van Handicap International de medaille voor de bescherming van burgers voor zijn voortrekkersrol in het internationaal akkoord tegen het gebruik van explosieve wapens in dichtbevolkte gebieden.


Meer dan 75 landen schrijven geschiedenis: internationaal akkoord ondertekend in Dublin dat explosieve wapens in dichtbevolkte gebieden verbiedt 17 november 2022

Stevig beleidswerk van Handicap International levert na 3 jaar onderhandelingen dan eindelijk zijn vruchten af.


Expo 'Play!' in Wemmel 17 november 2022

Ontdek onze interactieve expo 'PLAY!' van 3 tot en met 31 december.

  • België

Kinderen met een beperking gaan minder naar school 10 november 2022

Wereldwijd leven ongeveer 240 miljoen kinderen met een beperking. Velen onder hen genieten hierdoor niet van onderwijs. Een onrechtvaardigheid die Handicap International in 25 landen probeert recht te trekken.


Oekraïne 12-12 : 6 maanden van humanitaire hulp 2 november 2022

De zeven organisaties die samen het Consortium 12-12 vormen, hebben een nieuw rapport gepubliceerd over hun activiteiten in Oekraïne en zijn buurlanden.

  • Oekraïne

"De meest geavanceerde, dodelijke en vernietigende wapens die ik al heb gezien" 25 oktober 2022

Gaëlle Smith, noodrevalidatiespecialist bij Handicap International, ging enkele maanden geleden naar Oekraïne om onze teams ter plaatse te ondersteunen. Een getuigenis van haar ervaring in oorlogsgebied.

  • Oekraïne

Valse fondsenwervers op straat: wees voorzichtig 10 oktober 2022

Geregeld wordt ons gesignaleerd dat valse fondsenwervers geld inzamelen voor Handicap International, op straat of op parkings van grootwarenhuizen.

  • België

Federale regering, maak de 0,7%-norm concreet! 7 oktober 2022

Vrijdag 7 oktober, is het alle hens aan dek. Dan staat Handicap International met de ganse sector voor Internationale Solidariteit in Brussel. Dit op initiatief van 11.11.11, CNCD-11.11.11, ngo-federatie en ACODEV. Met een oproep aan de federale regering: respecteer de verbintenis om 0,7% van het bruto nationaal inkomen te besteden aan ontwikkelingshulp.


Pakistan - De heropbouw kan beginnen, maar nog niet overal 30 september 2022

8 weken lang kreeg Pakistan te maken met nooit geziene moessonregens. Het begon in juni en tegen midden augustus stond een gebied dat 9 keer groter is dan België onder water. De menselijke tol is immens en maar liefst 31 miljard dollar is nodig om de schade te herstellen. De heropbouw kan beginnen, al geldt dat niet voor alle provincies.

  • Pakistan

Irak: al 1,8 miljoen vierkante meter mijnvrij gemaakt sinds 2016 20 september 2022

Al 6 jaar is Handicap International aan het ontmijnen in Irak. Momenteel is ons team aan het werk in Kirkoek.

  • Irak

Handicap International staat klaar om basisgoederen te verdelen onder getroffen Pakistaanse bevolking 14 september 2022

Een groot deel van Pakistan is verwoest door overstromingen. Meer dan 6,4 miljoen mensen hebben humanitaire hulp nodig. Handicap International maakt noodpakketten klaar voor families in bijzonder kwestbare situaties.

  • Pakistan

Ongeziene overstromingen overspoelen Pakistan 30 augustus 2022

Sinds 14 juni 2022 hebben ongeziene neerslag en overstromingen 116 Pakistaanse districten onder water gezet, met bijna 1000 doden en meer dan 1300 gewonden tot nu toe geregistreerd. 72 van de getroffen gebieden werden door de Pakistaanse overheid reeds uitgeroepen tot rampgebied. Handicap International volgt de ontwikkelingen op de voet en bereidt een noodinterventie voor om de door overstromingen ontheemde gezinnen te ondersteunen.

  • Pakistan

689 burgers gedood of gewond door aanvallen met clustermunitie in Oekraïne 25 augustus 2022

Terwijl de Oekraïense crisis haar zesde maand ingaat, blijkt - uit het vandaag gepubliceerde Cluster Munition Monitor-rapport 2022 – dat in de eerste helft van 2022 minstens 689 burgers in Oekraïne gedood of gewond zijn geraakt bij aanvallen met clustermunitie. Aangezien tot 40% van deze wapens niet ontploft bij de inslag, vormen clustermunitierestanten een ernstige bedreiging voor de lokale bevolking.

  • Oekraïne

Lokale werknemers van HI zorgen dat bewoners vluchtelingendorpen met een beperking opnieuw mobiel zijn 24 augustus 2022

Andrew Mwangi is als orthoprothesist aan de slag bij Handicap International. In de Keniaanse vluchtelingendorpen Kakuma en Kalobeyei helpt hij personen met een beperking aan een orthese of prothese.

  • Kenia

Jaarrapport 2021 19 augustus 2022

3,13 miljoen personen genoten in 2021 van HI's steun. Dit is slechts 1 van de vele indrukwekkende cijfers die we je kunnen voorleggen.