Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

Steeds meer mensen uit hun huizen gedwongen 18 juni 2021

Wereldwijd zijn meer dan 80 miljoen mensen gedwongen ontheemd, een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden. Dat blijkt uit de cijfers die de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) in december 2020 publiceerde.


Léa Bayekula, de nieuwe ambassadrice van Handicap International 17 juni 2021

De 26-jarige Brusselse Léa Bayekula is paratlete bij Royal White Star Athletic. De atletiekclub uit Sint-Lambrechts-Woluwe helpt Léa om dichter te komen bij het verwezenlijken van haar droom: deelnemen aan de Paralympische Spelen in Tokio in 2021.

 • België

25 jaar ontmijnen met HI in Laos 15 juni 2021

Juni 1996: Handicap International (HI) krijgt een eerste ontmijningsopdracht in Laos. 25 jaar later zet onze organisatie zich nog steeds in voor de ontmijning van het land.

 • Laos

Ondanks geweld, armoede en tegenkanting familie: revalidatiezorg voor Kotime 8 juni 2021

Kotime en haar moeder zijn eigenlijk niets minder dan leeuwinnen. Ondanks een beperking, de oorlog, hun vlucht en de verstoting door hun familie, blijven ze doorzetten.

 • Burkina Faso

Twee jaar na de start trekt HI de stekker uit het droneproject in Tsjaad 26 mei 2021

Na twee jaar is er een eind gekomen aan het droneproject dat Handicap International (HI) had opgestart in Tsjaad, samen met zijn partners Mobility Robotics en FlyingLabs Côte d'Ivoire.

 • Tsjaad

Sven Ornelis, ambassadeur van de We Move Together-campagne 20 mei 2021

Op 19 mei lanceerde Handicap International een heus offensief in België om mensen aan het wandelen te krijgen. Met Sven Ornelis, radiomaker bij Joe, vond onze organisatie een gedroomde campagne-ambassadeur.

 • België

HI roept op om een eind te maken aan het geweld tegen burgers in Myanmar 14 april 2021

Handicap International en 40 internationale ngo's die in Myanmar werkzaam zijn, veroordelen het wijdverbreide gebruik van dodelijk geweld door het Myanmarese leger tegen burgers.

 • Myanmar

Abdullah was bang van dokters 1 april 2021

Abdullah is 12. In december 2019 raakte hij zwaargewond bij een luchtaanval toen hij buiten aan het spelen was met zijn vrienden. Nadat dokters zijn been amputeerden, hielp HI hem door zijn beproeving. 

 • Jemen

16 miljoen Jemenieten zullen honger lijden in 2021 25 maart 2021

6 jaar oorlog in Jemen: 21 humanitaire organisaties roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren.

 • Jemen

Ontmijning en heropbouw Syrië zal decennia duren 10 maart 2021

Tien jaar na de start van het conflict in Syrië is er nog steeds geen zicht op een oplossing. De wederopbouw van het land belooft een werk van kolossale omvang te worden. De impact van tien jaar oorlog is enorm: de verontreiniging van het grondgebied door explosieve wapens, de verwoesting van de infrastructuur en steden door de onophoudelijke bombardementen, miljoenen vluchtelingen, de trauma’s en verwondingen bij de Syrische bevolking ...

 

 • Jordanië
 • Syrië
 • Libanon