Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

Salam, Syrisch meisje met trauma's en dromen 25 oktober 2021

De familie van Salam was olijven aan het oogsten in een boomgaard in Syrië. De kleine Salam, vijf jaar op dat ogenblik, raakte geïntrigeerd door een vreemd, klein, metalen voorwerp.

 • Jordanië
 • Syrië

Geestelijke gezondheidszorg: Nog veel werk aan de winkel 15 oktober 2021

Op 5 en 6 oktober was Parijs de gaststad voor “Mind Our Rights, Now!”, een wereldtop rond geestelijke gezondheid.

Maximilien Zimmermann, Technisch Adviseur Geestelijke Gezondheid en Psychosociale Ondersteuning bij Handicap International, was erbij. Hij praatte met ons over zijn werk binnen onze ngo en de inzet van deze top.


Irak: gigantisch probleem staat heropbouw van het land in de weg 13 oktober 2021

Op 13 oktober stelde HI een rapport voor met als titel “Geen veilige terugkeer: de impact van explosieve oorlogsresten op de getroffen bevolking in Irak”, waarin de organisatie de balans opmaakt van de huidige leefomstandigheden van de Iraakse bevolking. Sommige inwoners durven hun kinderen nog steeds niet te voet naar school te sturen. Anderen moeten op plaatsen werken die bezaaid liggen met explosieven om in de behoeften van hun gezin te voorzien.

 • Irak

De impact van conflicten opvangen 21 september 2021

De ontmijningsoperaties en sensibiliseringsprojecten worden binnen Handicap International opgevolgd door de afdeling ‘Bestrijding gewapend geweld’. Net zoals conflicttransformatie zijn het noodzakelijke activiteiten na een oorlog. Perrine Benoist, die aan het hoofd staat van de afdeling, gunt ons een blik binnen de werking van het team.


Haïti, een maand na de aardbeving 14 september 2021

Een maand nadat een aardbeving het zuidwesten van Haïti opschrikte, zijn de humanitaire behoeften nog steeds immens. Meer dan 2.000 mensen kwamen om, 650.000 Haïtianen verkeren nog steeds in nood.

 • Haïti

“Mijn letsel heeft alles veranderd” 10 september 2021

Een granaatscherf doorboorde het lichaam van Hozeifa tijdens een bombardement in de Syrische stad Idlib in 2016. De jongen raakte verlamd aan zijn benen. Hij vluchtte daarna naar Libanon, waar hij in een tentje leeft met zijn gezin.

 • Syrië
 • Libanon

“Alsof ik in een nachtmerrie was terechtgekomen” 10 september 2021

De 48-jarige Mayada komt uit een buitenwijk van de Syrische stad Damascus. In 2014 werd haar huis gebombardeerd. Ze liep ernstige verwondingen op en moest naar het ziekenhuis voor een amputatie. Intussen leeft ze al twee jaar als vluchtelinge in Libanon, waar ze van Handicap International een prothese kreeg. Onze organisatie helpt haar met kinesitherapie.

 • Syrië
 • Libanon

“Ik mis mijn land heel erg” 10 september 2021

“Ik zou willen dat geen enkel ander kind nog gewond raakt in deze oorlog”, zegt Molham. Hij was 9 jaar toen een verdwaalde kogel zijn lichaam raakte, in de Syrische stad Homs. In 2014 sloeg het gezin van Molham op de vlucht voor het geweld en gingen ze naar Jordanië. Daar kan de jongen rekenen op revalidatietherapie en psychologische steun van Handicap International.

 • Syrië
 • Libanon

"Hier heb ik geen toekomst" 10 september 2021

Ahmad is 24 jaar en komt uit het Syrische Deraa. Hij ontvluchtte deze belegerde en gebombardeerde stad in 2013. Onderweg trapte hij op een landmijn, die zijn rechtervoet wegblies. Vandaag woont Ahmad als vluchteling in Jordanië. Hij kreeg een prothese van Handicap International en volgt nu revalidatietherapie, maar hij heeft het moeilijk om zich een toekomst in te beelden.

 • Syrië
 • Libanon

Meer dan 16 ton aan hulpgoederen op weg naar Haïti 7 september 2021

Handicap International heeft naar aanleiding van de aardbeving in Haïti 16 ton aan humanitaire hulpgoederen vrijgemaakt vanuit zijn depot in Dubai. Het materiaal is op weg naar Port-au-Prince.

 • Haïti

HI zet activiteiten in Afghanistan verder 31 augustus 2021

Het merendeel van de activiteiten van Handicap International in Afghanistan werd na een onderbreking van enkele dagen opnieuw opgestart. De humanitaire behoeften blijven enorm in het land, dat getekend is door decennia van conflicten. Afghanistan blijft wereldwijd één van de meest verontreinigde landen op vlak van oorlogsexplosieven en antipersoonsmijnen.

 • Afghanistan

Haïti: HI organiseert opleiding noodrevalidatiezorg voor kinesitherapeuten 27 augustus 2021

Deze week begon Handicap International met de opleiding van zeven kinesitherapeuten en een noodrevalidatie-assistent om de plaatselijke ziekenhuizen en het revalidatiecentrum in Les Cayes te versterken.

 • Haïti

Haïti: "Het revalidatieteam werkt buiten op de stoep" 24 augustus 2021

Virginie Duclos, experte noodrevalidatiezorg bij Handicap International, vertrok naar Les Cayes, één van de regio's die het zwaarst getroffen zijn door de aardbeving. Ze brengt verslag uit over de situatie ter plekke.
 

 • Haïti

Revalidatie-experte in Port-au-Prince ziet ontredderde bevolking: "Waarom wij?" 17 augustus 2021

Sibille Buehlmann, revalidatie-experte bij Handicap International in Haïti, getuigt over de situatie in het land na de aardbeving van voorbije zaterdag.

 • Haïti