Goto main content
Zittend kind glimlachend, met een prothese. Zittend kind glimlachend, met een prothese. Zittend kind glimlachend, met een prothese. Zittend kind glimlachend, met een prothese.
 

Onze laatste nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Publicatiedatum

"Ik wil gewoon een waardig leven leiden met mijn gezin” 24 maart 2023

"Ik ben de sterkste van de wereld!” Dat is hoe Khaled, een vier-en-een-half jaar oud energiebommetje, het team van HI verwelkomt in zijn huis.

 • Jordanië
 • Syrië

Aicha, Hoda en Ibtisam helpen mensen in de meest kwetsbare situaties in Libanon 22 maart 2023

Aicha, Hoda en Ibtisam zijn drie van de twaalf vertegenwoordigers van de gebruikersgroep in het revalidatiecentrum Mousawat in Centraal Beqaa - Libanon. Zij leggen uit hoe hun dagelijkse activiteiten een verschil maken voor henzelf en hoe zij zich gesterkt voelen om steun te verlenen aan de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in de vluchtelingenkampen.

 • Libanon

Informeren om bijkomende slachtoffers te voorkomen 20 maart 2023

Net na de aardbeving startte een team van Handicap International met sensibiliseringssessies. Hoe jezelf beschermen tijdens en na een aardbeving, en dat in een land in oorlog?

 • Syrië

Concert voor de slachtoffers van aardbeving in syrië 20 maart 2023

Om de door de aardbeving getroffen bevolking in Syrië te steunen, geeft de sopraan Talar Dekrmanjian op 15 april 2023, om 19u30, een concert in het Centre d'étude Aurore in Brussel. Het ingezamelde geld gaat naar Handicap International, die hiermee revalidatiehulp en psychologische ondersteuning geeft aan de slachtoffers.


Rapport Syrië Turkije 12-12 16 maart 2023

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12? Een stand van zaken na 1 maand noodhulp.

 • Syrië

"Met een handicap kan je niet zomaar wegrennen en een schuilplaats zoeken voor een bombardement" 13 maart 2023

In Syrië, een land verscheurd door oorlog, is het leven voor personen met een handicap alles behalve simpel. Handicap International en haar partners helpen mensen als Faisal om weer zelfstandig hun leven op te nemen.

 • Syrië


Minister Lalieux op bezoek bij Handicap International 27 februari 2023

De minister, verantwoordelijk voor het beleid rond personen met een handicap, ging in gesprek met enkele experts van onze organisatie.

 • België

Oekraïne 12-12: nieuw activiteitenrapport na een jaar van oorlog. 23 februari 2023

Consortium 12-12 verenigt 7 Belgische ngo's, waaronder Handicap International. Na een jaar van oorlog in Oekraïne publiceert het een nieuw rapport over de activiteiten van deze organisaties in het land.

 • Oekraïne

De 13-jarige Rema zat 30 uur vast onder het puin en verloor haar been na de aardbeving 23 februari 2023

Rema vertelt haar verhaal vanuit haar kamer in één van de 13 partnerziekenhuizen van Handicap International in de regio Jindires, in het noordwesten van Syrië.

 • Syrië

"Psychologische eerste hulp vermijdt complicaties op lange termijn" 22 februari 2023

Mehdi Firouzi is het hoofd van het psychosociale team bij Handicap International in Syrië. Hij legt uit waarom psychologische noodhulp broodnodig is na de aardbeving.

 • Syrië

"Zones met explosieven kunnen zich verplaatst hebben" 20 februari 2023

Gary Toombs, hoofd van de ontmijningsoperaties van Handicap International, legt uit hoe de aardbeving van 6 februari een al uitzichtloze humanitaire situatie nog maar eens verergert.

 • Syrië

HI organiseert ontmoetingsmomenten over nalatenschap aan een goed doel en de impact hiervan 16 februari 2023

Samen met partner Testament.be worden sympathisanten samengebracht en geïnformeerd.

 • België

"60% van onze patiënten beschikt niet over het nodige mobiliteitshulpmiddel" 16 februari 2023

Sami (schuilnaam) staat aan het hoofd van het revalidatieteam in een ziekenhuis in de regio Idlib. Hij vertelt over de dramatische situatie sinds de aardbeving.

 • Syrië

Dankzij kinesitherapie wordt Priti's levenskwaliteit beter 15 februari 2023

Priti is 6 jaar oud en woont in Biratnagar, een stad in het zuidoosten van Nepal. Door complicaties bij de bevalling kreeg ze bij haar geboorte te maken met een hersenverlamming. Ze krijgt nu twee jaar hulp van Handicap International waardoor ze heel wat vooruitgang boekt. Priti en haar familie vertellen ons meer over hun leven, hun weg die ze afleggen en hun hoop voor de toekomst.

 • Nepal