Goto main content
Zittend kind glimlachend, met een prothese. Zittend kind glimlachend, met een prothese. Zittend kind glimlachend, met een prothese. Zittend kind glimlachend, met een prothese.
 

Ons laatste nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

Een jaar na de doortocht van orkaan Ian, blijft Handicap International Cubaanse bevolking ondersteunen 2 oktober 2023

In september 2022 werd Cuba getroffen door de orkaan Ian. Handicap International ontplooide een noodhulpoperatie en werkt verder op lange termijn.

 • Cuba

Slachtoffers van conflict in Soedan worden in Tsjaad door HI verzorgd 28 september 2023

400.000 Soedanezen zijn het geweld in hun thuisland ontvlucht naar buurland Tsjaad. Vele vluchtelingen zijn geraakt door kogels en hebben medische hulp en revalidatiezorg nodig.

 • Tsjaad

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’ 27 september 2023

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

 • België

Logistieke sleutelrol bij coördinatie noodhulp in Libië 14 september 2023

Op 10 september zorgde een cycloon voor ongeziene overstromingen in de ruime regio van Derna. Handicap International stuurde een logistiek team ter plaatse.

 • Libië

Handicap International komt Marokkaanse slachtoffers van aardbeving te hulp 13 september 2023

Op vrijdag 8 september werd Marokko getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Handicap International, dat al 30 jaar aanwezig is in het land, mobiliseert haar team ter plaatse en staat samen met de lokale partners de slachtoffers bij.

 • Marokko

Aardbeving in Marokko: Handicap International betuigt haar steun 9 september 2023

Op vrijdag 8 september, rond 23 uur, trof een aardbeving met een kracht van 6,8 de provincie Al-Haouz in Marokko. Handicap International is sinds 1993 actief in het land en betuigt haar steun aan het Marokkaanse volk.

 • Marokko

Rapport 6 maanden Syrië Turkije 12-12 7 september 2023

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12 na 6 maanden?

 • Syrië

Stijgend clusterbomgebruik veroorzaakte ongekend aantal doden en verwondingen in 2022 5 september 2023

Een schokkend rapport van de Cluster Monitor onthult dat in 2022 maar liefst 1.172 mensen gedood of verwond raakten door clusterbommen. Dit is het hoogste aantal slachtoffers sinds het eerste rapport van de Cluster Monitor in 2010. 


Verontrustend rapport meldt toenemend gevaar voor hulpverleners: “Het waarborgen van hun veiligheid is van cruciaal belang” 19 augustus 2023

In de afgelopen 10 jaar was het werk van medische hulpverleners nooit gevaarlijker. Dat melden Handicap International, Dokters van de Wereld en Action Against Hunger in een gezamenlijk rapport ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Humanitaire Hulp. De organisaties roepen op om meer financiële en wettelijke mechanismen te voorzien om het internationaal humanitair recht en de veiligheid van hulpverleners te waarborgen.


Wanneer niet het lichaam, maar het hoofd moet revalideren 9 augustus 2023

Handicap International ondersteunt vluchtelingen in Oeganda met psychologische hulp en zet hiermee opnieuw levens op de rails.

 • Oeganda

'Ik ben eigenlijk per toeval kinesitherapeut geworden' 8 augustus 2023

Paul Lokiru is kinesitherapeut bij Handicap International in Oeganda. Elke dag opnieuw leert hij zijn patiënten, allemaal vluchtelingen die heel wat hebben meegemaakt, stappen én hun zelfvertrouwen terugwinnen.

 • Oeganda

'De mensenstroom leek op een rivier die plots buiten haar oevers trad' 2 augustus 2023

Salahedin is directeur van het Aqrabat-ziekenhuis, een partnerziekenhuis van Handicap International in het noordwesten van Syrië. Na de aardbeving van februari verzorgde zijn personeel meer dan 1.500 gewonden.

 • Syrië

6 maanden na de aardbeving krijgt Rema haar prothese 31 juli 2023

Op 6 februari 2023 raakte het Syrische meisje bedolven onder het puin. Ze zat maar liefst 30 uur vast. Door de verwondingen moest haar been onmiddellijk geamputeerd worden.

 • Syrië

Tyfoon treft Filipijnen opnieuw 28 juli 2023

Op woensdag 26 juli raasde een tyfoon over het noorden van de Filipijnen. Naast 39 dodelijke slachtoffers raakten 27.000 personen ontheemd. Handicap International volgt de situatie op.

 • Filipijnen

Seksuele gezondheid verbeteren begint met een mentaliteitswijziging 24 juli 2023

Met de steun van de Togolese overheid, rolde Handicap International 'ENSEMBLE' uit. Een project met een focus op de seksuele en reproductieve gezondheid van jongeren en vrouwen. Personen met een handicap worden uiteraard niet vergeten.

 • Togo