Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

HI roept op om een eind te maken aan het geweld tegen burgers in Myanmar 14 april 2021

Handicap International en 40 internationale ngo's die in Myanmar werkzaam zijn, veroordelen het wijdverbreide gebruik van dodelijk geweld door het Myanmarese leger tegen burgers.

 • Myanmar

Abdullah was bang van dokters 1 april 2021

Abdullah is 12. In december 2019 raakte hij zwaargewond bij een luchtaanval toen hij buiten aan het spelen was met zijn vrienden. Nadat dokters zijn been amputeerden, hielp HI hem door zijn beproeving. 

 • Jemen

16 miljoen Jemenieten zullen honger lijden in 2021 25 maart 2021

6 jaar oorlog in Jemen: 21 humanitaire organisaties roepen op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren.

 • Jemen

Ontmijning en heropbouw Syrië zal decennia duren 10 maart 2021

Tien jaar na de start van het conflict in Syrië is er nog steeds geen zicht op een oplossing. De wederopbouw van het land belooft een werk van kolossale omvang te worden. De impact van tien jaar oorlog is enorm: de verontreiniging van het grondgebied door explosieve wapens, de verwoesting van de infrastructuur en steden door de onophoudelijke bombardementen, miljoenen vluchtelingen, de trauma’s en verwondingen bij de Syrische bevolking ...

 

 • Jordanië
 • Syrië
 • Libanon

Uitbraak COVID-19 zorgde voor toename geweld op vrouwen met een beperking 8 maart 2021

Geweld tegen vrouwen en meisjes met een beperking is een wereldwijd probleem: vrouwen met een beperking lopen een groter risico slachtoffer te worden van geweld dan vrouwen zonder beperking of mannen met een beperking.


Revalidatiezorg na een aardbeving: “Vroege mobilisatie is essentieel” 3 maart 2021

Haar persoonlijke ervaring met een natuurramp berust op een toeval, want ze was net in China toen in mei 2008 een hevige aardbeving de provincie Sichuan opschrikte. Maar Graziella Lippolis heeft als Rehabilitation Manager bij Handicap International België wel het één en ander te vertellen over de consequenties van aardbevingen.

 • China
 • Haïti
 • Nepal

Leven met diabetes: het parcours van Abdelrazzaq 1 februari 2021

Diabetes is één van de belangrijkste oorzaken van beperkingen en leidt in sommige gevallen tot een amputatie. Dat gebeurde ook bij Abdelrazzaq.

 • Jordanië
 • Syrië

Channa: een stap in de goede richting 25 januari 2021

Channa heeft een aangeboren afwijking. Haar verhaal toont aan hoe belangrijk revalidatiezorg en opvolging zijn voor kinderen met een beperking.

 • Cambodja

Koninklijk bezoek bij Handicap International 20 januari 2021

Koningin Mathilde bracht dinsdagochtend een bezoek aan de Brusselse hoofdzetel van Handicap International. Ze ontmoette er de directeur van de organisatie in België, Erwin Telemans, en enkele andere medewerkers. Het gezelschap besprak uitvoerig de werking, de visie en de toekomstige projecten van HI in meer dan 60 landen, ook werd er dieper ingegaan op hoe onze organisatie zich tijdens de pandemie in 2020 is blijven inzetten voor personen met een beperking.

 • België

HI biedt online revalidatiezorg in Rwanda aan 12 januari 2021

Ook Rwanda ontsnapt niet aan de Covid-19 epidemie. Handicap International (HI) zette er een virtueel platform voor ‘telerevalidatie’ op, zodat onze patiënten hun kinesitherapiesessies vanop afstand konden afwerken.

 • Rwanda

"Ik kon zelfs mijn kinderen niet meer voeden" 12 januari 2021

Door de economische crisis die Venezuela in een wurggreep houdt, vluchtten Milagros Chacin en haar familie naar Colombia. Maar de uitbraak van de Covid-19-pandemie heeft de levensomstandigheden van de vluchtelingen nog meer onder druk gezet. Hoe moeten ze zich hieruit zien te redden?

 • Colombia

Covid-19 of niet, Sreyoun kan blijven rekenen op revalidatiezorg 7 januari 2021

De Covid-19 gezondheidscrisis heeft noch de moeder van Sreyoun, noch het team van HI tegengehouden om het kleine meisje te blijven helpen. De moeder van Sreyoun is verheugd over de vooruitgang die Sreyoun geboekt heeft.

 • Cambodja

Madagaskar: de meest kwetsbaren beschermen tegen Covid-19 18 december 2020

Handicap International heeft verschillende projecten in Madagaskar aangepast om personen met een beperking te ondersteunen en te voorkomen dat ze door de pandemie getroffen worden.

 • Madagaskar

Uitdagingen voor mensen met een beperking in Covid-tijden 18 december 2020

De teams van Handicap International blijven alert voor de impact van de pandemie op mensen met een beperking. Vaak vergeten door de maatschappij, en door de langetermijneffecten van Covid-19 dreigt hun isolement en gezondheid nog te verergeren.