Meteen naar de inhoud

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

Grote nood aan revalidatiezorg in Beiroet 7 augustus 2020

De explosies van afgelopen dinsdag in Beiroet hebben heel veel verwondingen veroorzaakt. Het gaat vooral om brandwonden, breuken, en duizenden mensen liepen snijwonden op door het rondvliegende glas. Volgens eerste schattingen zullen 500 personen voor hun herstel nood hebben aan fysieke revalidatiezorg.

  • Libanon

Beiroet: Slachtoffers van de explosie mogen rekenen op hulp van HI 6 augustus 2020

De verwoestende taferelen na de enorme explosie in Beiroet, de hoofdstad van Libanon, laten geen twijfel bestaan over de dringende nood aan hulp voor de meer dan 5 000 gewonde personen. Handicap International heeft een team in het land en staat klaar om deze mensen in nood te helpen. 

  • Libanon

6 - Klompvoeten 4 augustus 2020

Deel 6 van de zomerreeks met Didier Demey


Gezondheidszorg voor iedereen 31 juli 2020

De crisis veroorzaakt door de Covid-19-epidemie vergroot de uitsluiting van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, voor wie de toegang tot de gezondheidszorg al problematisch was. De boodschap van Handicap International voor meer inclusie klinkt luider dan ooit.


5 - Beto 27 juli 2020

Deel 5 van de zomerreeks met Didier Demey


Mrs. Dhahabo laat zich niet kisten 23 juli 2020

Een team van HI brengt een bezoekje aan Mrs. Dhahabo, een kranige zeventigjarige in het Kalobeyei-vluchtelingenkamp in Kenia. Onze medewerkers helpen Mrs. Dhahabo revalideren en geven nuttige info over hoe ze zich kan beschermen tegen het Covid-19-virus.

  • Kenia

4 – Basketbal op het dak van de wereld 20 juli 2020

Deel 4 van de zomerreeks met Didier Demey


Inclusieve wegenwerken aan de verkeersas van Mpeti-Pinga 17 juli 2020

La Vie is een 18-jarige Congolees met dwerggroei. Dat weerhield hem er niet van om aan de slag te gaan bij ons EMIR-interventieteam en zijn steentje bij te dragen aan de infrastructuurwerken aan de verkeersas van Mpeti-Pinga.

  • Democratische Republiek Congo

3 - Sitting Bull 13 juli 2020

Deel 3 van de zomerreeks met Didier Demey


Covid-19-situatie in Zuid-Azië zorgwekkend 9 juli 2020

Handicap International verleent hulp in Bangladesh, India en Pakistan, waar de verspreiding van het Covid-19-virus alarmerende proporties aanneemt.

  • India
  • Bangladesh
  • Pakistan

Nepal: Covid-19 vergt flexibiliteit bij kinesisten 9 juli 2020

Het Covid-19-virus houdt ook Nepal in zijn greep. Omdat het cruciaal is om een onderbreking van de zorgverlening te voorkomen, bleef Handicap International ook de voorbije maanden revalidatiezorg verlenen aan de patiënten voor wie dat belangrijk was.

  • Nepal

COVID-19: een wereldwijde crisis 8 juli 2020

Hoeveel mensen in de projectlanden van Handicap International raakten besmet of zullen nog besmet raken met COVID-19? De exacte cijfers vallen moeilijk te achterhalen. Wat we wel vaststellen, is dat de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, bij wie het water al tot aan de lippen reikte, opnieuw het hardst getroffen worden. 

  • Indonesië
  • Filipijnen

2 – Een rotstreek voor de vissen 6 juli 2020

Deel 2 van de zomerreeks met Didier Demey