Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

Vladimir overleeft een zware ontploffing 19 mei 2022

In Oekraïne overleefde Vladimir een explosie waar hij ernstige brandwonden aan overhield. Handicap International (HI) biedt hem revalidatie-oefeningen en verzorging aan om zijn herstel te bevorderen.

 • Oekraïne

Na 11 jaar oorlog in Syrië blijft ontmijning van essentieel belang 10 mei 2022

300.000 explosieve oorlogsresten bedreigen dagelijks zo’n 10 miljoen inwoners.

 • Syrië

HI steunt een centrum voor kinderen met meervoudige handicaps in Oekraïne 4 mei 2022

In het westen van Oekraïne zijn de humanitaire noden enorm. Handicap International (HI) steunt een opvangcentrum voor kinderen met meervoudige handicaps, door de zorgverlening te versterken.

 • Oekraïne

Klimaatverandering en kwetsbare mensen 4 mei 2022

De negatieve gevolgen van de klimaatverandering en milieuveranderingen hebben een grotere impact op kwetsbare bevolkingsgroepen en mensen met een handicap.


“Vol bewondering voor mijn Ethiopische collega’s” 26 april 2022

In maart 2020 ruilde onze collega Griet Van de Voorde haar Mechelen in voor een nieuwe uitdaging in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Ze kreeg er de opdracht om het nieuwe HELASIA-project in goede banen te leiden.


"Vluchtelingen zijn in een shocktoestand. Velen spreken dagenlang niet" 25 april 2022

Caglar Tahiroglu, Emergency Mental Health and Psychosocial Support Manager bij Handicap International (HI) legt uit wat de behoeften zijn in Oekraïne op het gebied van mentale gezondheid en psychologische ondersteuning.

 • Oekraïne

"Ik voel me geen slachtoffer" 22 april 2022

Denys werkt als cultureel bemiddelaar voor Handicap International in Oekraïne. De inwoner van Kiev vertelt over de evacuatie van zijn gezin tijdens het gewapende conflict.

 • Oekraïne

Welk standpunt neemt België in bij politieke verklaring? 15 april 2022

In Genève vonden van 6 tot 8 april de slotonderhandelingen plaats over een politieke verklaring die de humanitaire schade ten gevolge van het gebruik van explosieve wapens in bevolkte gebieden moet aanpakken.


"Deze mensen zijn van de ene dag op de andere vluchteling geworden" 15 april 2022

Interview met Caglar Tahiroglu, Emergency Mental Health and Psychosocial Support Manager bij HI.

 • Oekraïne

Bekende Belgen zeggen STOP tegen het bombarderen van burgers 11 april 2022

Handicap International (HI) lanceert opnieuw de campagne "Stop Bombing Civilians" om het publiek bewust te maken van de impact die bombardementen in dichtbevolkte gebieden op burgers hebben. Verschillende bekende personen in België, waaronder Prinses Delphine van België en zangeres Axelle Red, sinds 2017 ambassadeur van onze ngo, steunen het initiatief.


Droogte in Somaliland bedreigt herdersgemeenschappen 8 april 2022

De 55-jarige Amina komt uit een oude herdersfamilie. Jaren van onvoldoende regenval en de klimaatverandering hebben haar werk en familie in gevaar gebracht, waardoor ze gedwongen werden hun huis en manier van leven te verlaten.

 • Somaliland

HI verzorgt gewonde Oekraïeners in gewapend conflict 7 april 2022

Handicap International (HI) steunt de zorg voor brandwondenslachtoffers en geamputeerden in Oekraïne

 • Oekraïne

Oekraïne: HI organiseert brandwondenopleidingen voor zorgpersoneel 1 april 2022

Als onderdeel van de steun aan Oekraïense ziekenhuizen organiseert Handicap International gespecialiseerde kinesitherapieopleidingen voor zorgmedewerkers om patiënten met brandwonden te verzorgen, wat speciale kennis en vaardigheden vereist.

 • Oekraïne

“Ik ben geschokt door de grote mate van de verontreiniging” 31 maart 2022

Na 7 jaar oorlog is Jemen zwaar verontreinigd door mijnen en restanten van bommen. Handicap International (HI) start binnenkort een campagne om mensen bewust te maken van het gevaar.

 • Jemen

Handicap International ondersteunt personen met een handicap in Tsjernivtsi 29 maart 2022

Jérémie Zahorski coördineert de activiteiten van Handicap Intertnational (HI) in Tsjernivtsi, in het westen van Oekraïne. Hij nam kort de tijd om een overzicht te geven van de activiteiten van HI en de situatie.

 • Oekraïne