Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

1 jaar na de aarbeving in Haïti blijft Handicap International slachtoffers ondersteunen 5 augustus 2022

Nadat op 14 augustus 2021 Haïti wordt getroffen door een aardbeving start HI opnieuw zijn noodhulpoperaties op in het land. 1 jaar later zijn de noden nog steeds immens en blijft onze organisatie duizenden slachtoffers ondersteunen.

 • Haïti

Handicap International roept mee op tot een verlenging van het staakt-het-vuren in Jemen 2 augustus 2022

Na meer dan 7 jaar van onafgebroken burgeroorlog trad in Jemen op 2 april 2022 een periode van relatieve rust in werking. Onder impuls van de VN tekenden de verschillende strijdende partijen immers een tijdelijk staakt-het-vuren. 4 maanden later, op 2 augustus, loopt het bestand echter al ten einde. Een groep van 30 ngo’s, waaronder Handicap International, roept alle partijen op om het staakt-het-vuren te verlengen en beter na te leven.

 • Jemen

Filipijnen getroffen door een aardbeving. Handicap International evalueert de situatie ter plaatse. 1 augustus 2022

Op 27 juli werd de Filipijnse regio Luzon getroffen door een aardbeving van 7,0 op de schaal van Richter. Handicap International schoot onmiddellijk in actie.

 • Filipijnen

40 jaar engagement 19 juli 2022

2022 markeert de veertigste verjaardag van Handicap International. Sinds 1982 zet onze organisatie zich in voor meer gelijkheid en rechtvaardigheid voor mensen met een handicap en andere kwetsbare groepen. Onze missie, gebaseerd op menselijkheid, inclusie, engagement en integriteit wordt uitgedragen door een internationaal netwerk en brengt hoop voor duizenden mensen.

 


Oekraïne 12-12 : de humanitaire acties na 3 maanden van interventie op het terrein. 14 juli 2022

De 7 lidorganisaties van het Consortium 12-12 hebben een nieuw rapport gepubliceerd waarin hun humanitaire hulpacties in Oekraïne en zijn buurlanden worden samengevat.

 • Oekraïne

Wandel mee met Handicap International 29 juni 2022

Handicap International streeft ernaar om het grote publiek te overtuigen van het belang van kwalitatieve revalidatiezorg voor iedereen. En de beste manier om daar even bij stil te staan, is toch door zelf te bewegen? Daarom stelt Handicap International vandaag 7 bijzondere Belgische wandelroutes voor.  Ze maken deel uit van de campagne "We Move Together".


OpenTeleRehab: het onderzoeksproject gaat door 13 juni 2022

OpenTeleRehab is begin 2022 in Vietnam gelanceerd: de eerste testfase van de software is afgerond en er zijn al meer dan 100 professionals opgeleid.

 • Vietnam

Anna vervoegt het Handicap International team in Oekraïne 13 juni 2022

Anna Bekh was teruggekeerd naar Oekraïne naar haar familie. Twee dagen later brak de oorlog uit. Ze heeft zich aangesloten bij het Handicap International (HI) emergency response team.

 • Oekraïne

In Jemen worden personen met een handicap het zwaarst getroffen 2 juni 2022

Handicap International (HI) waarschuwt voor de situatie van personen met een handicap in Jemen, waar al 7 jaar een van de grootste humanitaire crises ter wereld woedt.

 • Jemen

1 juni 2022

 • Oekraïne

Een uitstekende editie van de 20 km door Brussel 31 mei 2022

Wat was het een mooie zondag om 20 km door Brussel te lopen. Het weer was weliswaar iets frisser dan we eind mei gewend zijn, maar ideaal om deel te nemen aan een uitdagende loopwedstrijd. Ook over deze editie kunnen we spreken van een succes voor Handicap International (HI).


Vladimir overleeft een zware ontploffing 19 mei 2022

In Oekraïne overleefde Vladimir een explosie waar hij ernstige brandwonden aan overhield. Handicap International (HI) biedt hem revalidatie-oefeningen en verzorging aan om zijn herstel te bevorderen.

 • Oekraïne

Na 11 jaar oorlog in Syrië blijft ontmijning van essentieel belang 10 mei 2022

300.000 explosieve oorlogsresten bedreigen dagelijks zo’n 10 miljoen inwoners.

 • Syrië

HI steunt een centrum voor kinderen met meervoudige handicaps in Oekraïne 4 mei 2022

In het westen van Oekraïne zijn de humanitaire noden enorm. Handicap International (HI) steunt een opvangcentrum voor kinderen met meervoudige handicaps, door de zorgverlening te versterken.

 • Oekraïne

Klimaatverandering en kwetsbare mensen 4 mei 2022

De negatieve gevolgen van de klimaatverandering en milieuveranderingen hebben een grotere impact op kwetsbare bevolkingsgroepen en mensen met een handicap.