Goto main content

Nieuws

Per land

OK

Per activiteit

Per publicatiedatum

Reduce, re-use, recycle: de 3 initiatieven van HI voor groenere mobiliteitshulpmiddelen 17 januari 2022

Handicap International (HI) gebruikt bij het maken van protheses en orthesen alternatieve en innovatieve oplossingen om de negatieve milieuimpact te beperken.


Tsjaad: Khadidja, een sterke en onafhankelijke vrouw 6 januari 2022

Handicap International (HI) herstelde de orthese van de 27-jarige Khadidja en hielp haar om een eigen zaak te starten.

  • Tsjaad

Tyfoon Rai: HI lanceert eerste hulpacties 24 december 2021

Handicap International bereidt zich voor op een noodhulpoperatie in de Filipijnen, na de passage van de tropische storm Rai midden december.

  • Filipijnen

Supertyfoon Rai: Handicap International volgt de situatie op de voet 17 december 2021

Een supertyfoon trok deze donderdag door het centrum van de Filippijnse archipel. De teams van Handicap International in het land bereiden zich voor om naar de getroffen gebieden te reizen.

  • Filipijnen

Milieu en gezondheid: nieuwe uitdagingen voor humanitaire hulp 30 november 2021

Na de COP26-top in Glasgow organiseerde het Belgische Be-Cause Health netwerk, waar Handicap International lid van is, op 23 en 24 november een conferentie over de nauwe relatie tussen milieu en gezondheid. Davide Ziveri, onze expert 'Milieu en gezondheid', blikt terug op deze conferentie.

  • België

"Ervoor zorgen dat onze patiënten op elke mogelijke manier deel uitmaken van de maatschappij" 22 november 2021

Elysee Mwizerwa is technisch assistent functionele revalidatie bij HI Rwanda. Hij staat in voor de ontwikkeling van functionele revalidatie in Rwanda, maar wat moeten we ons daarbij voorstellen? 


Op eigen benen staan: makkelijker gezegd dan gedaan 22 november 2021

Longini is een Rwandese jongen van negen jaar met twee gloednieuwe protheses. Begin november 2021 was zijn nieuwe stel onderbenen definitief klaar. Longini heeft er anderhalf jaar lang op moeten wachten, en daar zit het COVID-19-virus voor een groot deel tussen ...


Innovatie: Handicap International ontwikkelt software voor revalidatie op afstand 16 november 2021

HI lanceert OpenTeleRehab, software die speciaal is ontworpen door HI-experts om hoogwaardige revalidatiediensten te bieden aan populaties in afgelegen gebieden. De software start eerst in Vietnam, met plannen om uit te breiden naar andere landen.

  • Vietnam

Salam, Syrisch meisje met trauma's en dromen 25 oktober 2021

De familie van Salam was olijven aan het oogsten in een boomgaard in Syrië. De kleine Salam, vijf jaar op dat ogenblik, raakte geïntrigeerd door een vreemd, klein, metalen voorwerp.

  • Jordanië
  • Syrië

Geestelijke gezondheidszorg: Nog veel werk aan de winkel 15 oktober 2021

Op 5 en 6 oktober was Parijs de gaststad voor “Mind Our Rights, Now!”, een wereldtop rond geestelijke gezondheid.

Maximilien Zimmermann, Technisch Adviseur Geestelijke Gezondheid en Psychosociale Ondersteuning bij Handicap International, was erbij. Hij praatte met ons over zijn werk binnen onze ngo en de inzet van deze top.


Irak: gigantisch probleem staat heropbouw van het land in de weg 13 oktober 2021

Op 13 oktober stelde HI een rapport voor met als titel “Geen veilige terugkeer: de impact van explosieve oorlogsresten op de getroffen bevolking in Irak”, waarin de organisatie de balans opmaakt van de huidige leefomstandigheden van de Iraakse bevolking. Sommige inwoners durven hun kinderen nog steeds niet te voet naar school te sturen. Anderen moeten op plaatsen werken die bezaaid liggen met explosieven om in de behoeften van hun gezin te voorzien.

  • Irak

De impact van conflicten opvangen 21 september 2021

De ontmijningsoperaties en sensibiliseringsprojecten worden binnen Handicap International opgevolgd door de afdeling ‘Bestrijding gewapend geweld’. Net zoals conflicttransformatie zijn het noodzakelijke activiteiten na een oorlog. Perrine Benoist, die aan het hoofd staat van de afdeling, gunt ons een blik binnen de werking van het team.


Haïti, een maand na de aardbeving 14 september 2021

Een maand nadat een aardbeving het zuidwesten van Haïti opschrikte, zijn de humanitaire behoeften nog steeds immens. Meer dan 2.000 mensen kwamen om, 650.000 Haïtianen verkeren nog steeds in nood.

  • Haïti