Goto main content

NL | FR

COVID 19
Help de meest kwetsbaren te beschermen

De situatie

De coronaviruspandemie verspreidt zich over de landen die al getroffen worden door armoede, conflicten en natuurrampen. Wereldwijd zijn al meer dan 17 miljoen besmettingen bevestigd in zo’n 200 landen en gebieden.

In de landen met een zwakke gezondheidsinfrastructuur, door conflictsituaties of extreme armoede, zullen de gevolgen van de epidemie voor de bevolking dramatisch zijn. In landen zoals Kenia, Bangladesh en Libanon, waar de enorme vluchtelingenkampen overbevolkt zijn, zal de verspreiding van het virus waarschijnlijk snel en bijzonder dodelijk zijn.

Impact op onze projecten

Handicap International leidt bijna 300 projecten verspreid over 55 landen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Het voorkomen van een oncontroleerbare verspreiding van de pandemie in deze regio's blijft absoluut noodzakelijk. Zelfs in landen waar het aantal besmettingen relatief laag gebleven is, blijven we ons inzetten om de epidemie een halt toe te roepen. Onze teams blijven de bevolking bijstaan, overal waar dat mogelijk blijft – en passen hun interventiemethodes aan om de verspreiding te stoppen en zoveel mogelijk mensen te beschermen.

We herbekijken onze interventiemethodes en starten nieuwe projecten op. Het devies: mensen beschermen tegen het virus en de gevolgen van de crisis aanpakken, met bijzondere aandacht voor personen met een beperking, ouderen, kinderen en mensen die er alleen voor staan.

55

landen met HI-projecten getroffen

178

projecten van HI bestrijden Covid-19

40

Draag bij aan de organisatie van sensibiliseringssessies rond hygiëne

70

Draag bij aan de aankoop en verdeling van 140 maskers door onze teams

120

Draag bij aan de aankoop van hygiënekits voor 4 families 

Covid-19 in de wereld

Meer over dit onderwerp

HI bevestigt steun aan Venezolaanse migranten in Colombia
© Coalición LACRMD
Gezondheid Noodhulp Revalidatie

HI bevestigt steun aan Venezolaanse migranten in Colombia

Colombia telt bijna één miljoen besmettingen met het Covid-19-virus. De gevolgen van de epidemie zijn dramatisch, niet het minst voor de Venezolaanse vluchtelingen.

Pandemie onderstreept nood aan geestelijke gezondheidszorg
P. Meinhardt / HI
Gezondheid

Pandemie onderstreept nood aan geestelijke gezondheidszorg

Een goede geestelijke gezondheid is meer dan een afwezigheid van problemen. Het is het vermogen om een volwaardig en creatief leven te leiden en de flexibiliteit om de onvermijdelijke uitdagingen van het leven aan te gaan. Jammer genoeg kunnen veel factoren een negatieve invloed hebben op je mentale gezondheid: de gevolgen van humanitaire crisissen, geweld, uitsluiting, een ongeluk …
Dubbelinterview met Davide Ziveri en Maximilien Zimmermann, experts in mentale en psychosociale gezondheid.
 

Beiroet: “Ik weet eerlijk gezegd niet hoe we deze keer weer recht moeten krabbelen”
© HI
Gezondheid Noodhulp

Beiroet: “Ik weet eerlijk gezegd niet hoe we deze keer weer recht moeten krabbelen”

Zeina coördineert een team van 25 hulpverleners in Beiroet. De situatie is erger dan ze zich had voorgesteld.