Goto main content

NL | FR

COVID 19
Help de meest kwetsbaren te beschermen

De situatie

De coronaviruspandemie verspreidt zich over de landen die al getroffen worden door armoede, conflicten en natuurrampen. Wereldwijd zijn al meer dan 17 miljoen besmettingen bevestigd in zo’n 200 landen en gebieden.

In de landen met een zwakke gezondheidsinfrastructuur, door conflictsituaties of extreme armoede, zullen de gevolgen van de epidemie voor de bevolking dramatisch zijn. In landen zoals Kenia, Bangladesh en Libanon, waar de enorme vluchtelingenkampen overbevolkt zijn, zal de verspreiding van het virus waarschijnlijk snel en bijzonder dodelijk zijn.

Impact op onze projecten

Handicap International leidt bijna 300 projecten verspreid over 55 landen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Het voorkomen van een oncontroleerbare verspreiding van de pandemie in deze regio's blijft absoluut noodzakelijk. Zelfs in landen waar het aantal besmettingen relatief laag gebleven is, blijven we ons inzetten om de epidemie een halt toe te roepen. Onze teams blijven de bevolking bijstaan, overal waar dat mogelijk blijft – en passen hun interventiemethodes aan om de verspreiding te stoppen en zoveel mogelijk mensen te beschermen.

We herbekijken onze interventiemethodes en starten nieuwe projecten op. Het devies: mensen beschermen tegen het virus en de gevolgen van de crisis aanpakken, met bijzondere aandacht voor personen met een beperking, ouderen, kinderen en mensen die er alleen voor staan.

55

landen met HI-projecten getroffen

178

projecten van HI bestrijden Covid-19

40

Draag bij aan de organisatie van sensibiliseringssessies rond hygiëne

70

Draag bij aan de aankoop en verdeling van 140 maskers door onze teams

120

Draag bij aan de aankoop van hygiënekits voor 4 families 

Covid-19 in de wereld

Meer over dit onderwerp

Beiroet: “Ik weet eerlijk gezegd niet hoe we deze keer weer recht moeten krabbelen”
© HI
Gezondheid Noodhulp

Beiroet: “Ik weet eerlijk gezegd niet hoe we deze keer weer recht moeten krabbelen”

Zeina coördineert een team van 25 hulpverleners in Beiroet. De situatie is erger dan ze zich had voorgesteld.

Gezondheidszorg voor iedereen
© Patrick Meinhardt / HI
Gezondheid Mensenrechten Revalidatie

Gezondheidszorg voor iedereen

De crisis veroorzaakt door de Covid-19-epidemie vergroot de uitsluiting van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen, voor wie de toegang tot de gezondheidszorg al problematisch was. De boodschap van Handicap International voor meer inclusie klinkt luider dan ooit.

Mrs. Dhahabo laat zich niet kisten
© HI
Gezondheid Preventie Revalidatie

Mrs. Dhahabo laat zich niet kisten

Een team van HI brengt een bezoekje aan Mrs. Dhahabo, een kranige zeventigjarige in het Kalobeyei-vluchtelingenkamp in Kenia. Onze medewerkers helpen Mrs. Dhahabo revalideren en geven nuttige info over hoe ze zich kan beschermen tegen het Covid-19-virus.