Goto main content

NL | FR

COVID 19
Help de meest kwetsbaren te beschermen

De situatie

De coronaviruspandemie verspreidt zich over de landen die al getroffen worden door armoede, conflicten en natuurrampen. Wereldwijd zijn al meer dan 17 miljoen besmettingen bevestigd in zo’n 200 landen en gebieden.

In de landen met een zwakke gezondheidsinfrastructuur, door conflictsituaties of extreme armoede, zullen de gevolgen van de epidemie voor de bevolking dramatisch zijn. In landen zoals Kenia, Bangladesh en Libanon, waar de enorme vluchtelingenkampen overbevolkt zijn, zal de verspreiding van het virus waarschijnlijk snel en bijzonder dodelijk zijn.

Impact op onze projecten

Handicap International leidt bijna 300 projecten verspreid over 55 landen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië en het Midden-Oosten. Het voorkomen van een oncontroleerbare verspreiding van de pandemie in deze regio's blijft absoluut noodzakelijk. Zelfs in landen waar het aantal besmettingen relatief laag gebleven is, blijven we ons inzetten om de epidemie een halt toe te roepen. Onze teams blijven de bevolking bijstaan, overal waar dat mogelijk blijft – en passen hun interventiemethodes aan om de verspreiding te stoppen en zoveel mogelijk mensen te beschermen.

We herbekijken onze interventiemethodes en starten nieuwe projecten op. Het devies: mensen beschermen tegen het virus en de gevolgen van de crisis aanpakken, met bijzondere aandacht voor personen met een beperking, ouderen, kinderen en mensen die er alleen voor staan.

55

landen met HI-projecten getroffen

178

projecten van HI bestrijden Covid-19

40

Draag bij aan de organisatie van sensibiliseringssessies rond hygiëne

70

Draag bij aan de aankoop en verdeling van 140 maskers door onze teams

120

Draag bij aan de aankoop van hygiënekits voor 4 families 

Covid-19 in de wereld

Meer over dit onderwerp

Steeds meer mensen uit hun huizen gedwongen
© K.Holt / HI
Integratie Mijnen en andere wapens

Steeds meer mensen uit hun huizen gedwongen

Wereldwijd zijn meer dan 80 miljoen mensen gedwongen ontheemd, een verdubbeling ten opzichte van 10 jaar geleden. Dat blijkt uit de cijfers die de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) in december 2020 publiceerde.

Léa Bayekula, de nieuwe ambassadrice van Handicap International
© Alexandra Bertels - Handicap international
Revalidatie

Léa Bayekula, de nieuwe ambassadrice van Handicap International

De 26-jarige Brusselse Léa Bayekula is paratlete bij Royal White Star Athletic. De atletiekclub uit Sint-Lambrechts-Woluwe helpt Léa om dichter te komen bij het verwezenlijken van haar droom: deelnemen aan de Paralympische Spelen in Tokio in 2021.

25 jaar ontmijnen met HI in Laos
© N. Lozano Juez/HI
Mijnen en andere wapens

25 jaar ontmijnen met HI in Laos

Juni 1996: Handicap International (HI) krijgt een eerste ontmijningsopdracht in Laos. 25 jaar later zet onze organisatie zich nog steeds in voor de ontmijning van het land.