Goto main content

FR | NL

Teken de petitie
#School4All

Stop de uitsluiting van kinderen met een beperking!

32 miljoen

kinderen met een beperking gaan niet naar school

127 000

kinderen met een beperking hebben toegang tot onderwijs dankzij HI sinds 2018

Kinderen met een beperking hebben de grootste kans om uitgesloten te worden uit het schoolsysteem. Meer dan 32 miljoen kinderen met een beperking gaan niet naar school in lage- en midden-inkomenslanden. Ze komen vaak terecht in een kwetsbare positie of leven in armoede, waardoor deze kinderen meer geconfronteerd worden met sociale uitsluiting, geweld en discriminatie. Alle kinderen, ook kinderen met een beperking, hebben recht op inclusief basisonderwijs (lager en secundair onderwijs) dat kwalitatief is, en gratis.

Teken de petitie

Kinderen met een beperking hebben het recht om naar school te gaan.

Onderwijs is een basisrecht voor alle kinderen. Door deze petitie te tekenen, veroordeel ik de onaanvaardbare uitsluiting van kinderen met een beperking en steun ik de oproep van Handicap International om elk kind de kans te geven om naar school te gaan. Ik vraag de Belgische overheid om meer te doen om kwaliteitsvol inclusief onderwijs in ontwikkelingslanden te ondersteunen, zodat kinderen met een beperking naar school kunnen gaan en een volwaardige rol kunnen spelen in de samenleving.

Roep de Belgische overheid op om kinderen met een beperking een centrale plaats te geven in onze ontwikkelingshulp en om de inspanningen te verdubbelen om de 4de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling, ‘Inclusief kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen tegen 2030’, te bereiken. Teken de petitie!

inclusief onderwijs inclusief onderwijs inclusief onderwijs inclusief onderwijs

Steun onze projecten rond inclusief onderwijs

40

Je draagt bij aan de financiering van een prothese zodat een kind opnieuw naar school kan gaan.

70

Je draagt bij aan de aankoop van schoolmateriaal en een paar krukken

120

Je draagt bij aan de opleiding van een leerkracht.

Meer over dit onderwerp

Belgische steun maakt het verschil
© Thomas Freteur/HI
Gezondheid Integratie Preventie Revalidatie

Belgische steun maakt het verschil

Kinshasa telt vandaag de dag een bevolking van ongeveer 12 miljoen mensen, waaronder bijna 300 000 kinderen met een matige tot ernstige beperking. Handicap International heeft er dankzij vooral Belgische steun verschillende projecten uitgerold om de levenskwaliteit van de mensen met een beperking te verbeteren.

Uitdagingen voor mensen met een beperking in Covid-tijden
© HI
Gezondheid Integratie Preventie

Uitdagingen voor mensen met een beperking in Covid-tijden

De teams van Handicap International blijven alert voor de impact van de pandemie op mensen met een beperking. Vaak vergeten door de maatschappij, en door de langetermijneffecten van Covid-19 dreigt hun isolement en gezondheid nog te verergeren.

Gezocht: politieke wil
© Nicolas Axelrod-Ruom /HI
Integratie

Gezocht: politieke wil

Gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs. Het is de vierde van 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, die tegen 2030 verwezenlijkt zouden moeten zijn. We legden Valentina Pomatto, Inclusive Development Advocacy Manager bij Handicap International, enkele vragen voor naar aanleiding van de Educaid-conferentie die eind oktober plaatsvond.