Goto main content

EEN MOVEMENT VOOR MEER BEWEGING

 
Banner We Move Together Banner We Move Together Banner We Move Together Banner We Move Together
 

We Move Together, een sportieve campagne van Handicap International, nodigt iedereen uit om te gaan stappen en intussen even stil te staan bij het belang van goede en toegankelijke revalidatiezorg.

Handicap International heeft samen met lokale partners 7 unieke wandelroutes uitgestippeld. Wandel met ons mee, deel je ervaring en zet zo een stap richting een betere toekomst voor mensen met een handicap.

 

KIES JOUW WANDELING 

Ontdek onze unieke wandelingen en (her)ontdek enkele Belgische pareltjes. De routes brengen je langs prachtige landschappen met geurige lavendelvelden, oude abdijen, brouwerijen, bloempluktuinen en leuke brasserieën om even op adem te komen.

 
Event Villers-la-Ville Event Villers-la-Ville Event Villers-la-Ville Event Villers-la-Ville
file/include : file/read : db/sql : sql error: 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near 'WHERE uid = ''' at line 1':'SELECT * FROM WHERE uid = ''' line=455,file=/usr/local/website/hibev5/extenso/module/sed/media/widget/owl_slider/view1_owl_slider.sn function=sql
Error in function read, can't execute file /usr/local/website/hibev5/extenso/module/sed/media/widget/owl_slider/view1_owl_slider.sn : '4'.
line=26,file=/usr/local/website/hibev5/extenso/module/sed/media/widget/owl_slider/owl_slider.sn function=read
Error while executing template /usr/local/website/hibev5/extenso/module/sed/media/widget/owl_slider/owl_slider.sn.
line=130,file=/usr/local/website/hibev5/extenso/module/sed/site/widget/grid.sn function=include
 

ZIJ HOUDEN JE GEZELSCHAP ONDERWEG

Tijdens je wandeling kan je luisteren naar de podcast van vijf collega’s. Zij delen hun persoonlijke ervaringen in onder meer Haïti, Vietnam of het Midden-Oosten en vertellen hoe revalidatiezorg een enorme impact kan hebben op het leven van mensen met een handicap.

 
 

WE MOVE

Fysieke revalidatie is vaak een onmisbare stap voor personen met een beperking, op hun weg naar meer zelfstandigheid. Door een betere mobiliteit, een betere controle van de bewegingen dankzij kinesitherapie en/of mobiliteitshulpmiddelen (een rolstoel, krukken, orthopedische hulpmiddelen, enz.) verwerft iemand meer zelfstandigheid in zijn dagelijkse leven. 

Nochtans vormt de toegang tot een kwaliteitsvolle zorgverlening vaak een belemmering voor mensen met een beperking, zeker in ontwikkelingslanden. Wegens een gebrek aan informatie over de bestaande oplossingen, wegens ontoereikende middelen om de zorg te betalen, of omdat zorgcentra en deskundigen zeldzaam en vervoersmiddelen ontoereikend zijn. 

Meer lezen

De oplossingen zijn bekend: het zorgaanbod verhogen, voldoende zorgverleners opleiden om kwaliteitsvolle zorg te kunnen bieden, handicap meer in aanmerking nemen bij het gezondheidsbeleid.

Iemand een prothese of rolstoel bezorgen is geen doel op zich. Het uiteindelijke doel is dat die persoon over een zo groot mogelijke zelfstandigheid beschikt om zelfstandig deel te kunnen nemen aan het leven in zijn of haar gemeenschap. Fysieke revalidatie is slechts één stap in dit proces, dat de algemene verbetering van de levenskwaliteit beoogt.

Drie mensen lopen door een bos Drie mensen lopen door een bos Drie mensen lopen door een bos Drie mensen lopen door een bos
Mensen die rondlopen Mensen die rondlopen Mensen die rondlopen Mensen die rondlopen
 

TOGETHER

Een persoon met een handicap is zelf de drijvende kracht achter de veranderingen die hij of zij wil realiseren. Handicap International waakt er wel over dat de familie en vrienden, en zelfs de hele gemeenschap, deze veranderingen mee ondersteunen.

Stereotypen moeten de wereld uit. We sensibiliseren de gemeenschap over het feit dat een handicap gewoon deel uitmaakt van de menselijke diversiteit. Leerkrachten moeten een opleiding krijgen, werkgevers moeten overtuigd worden om mensen met een handicap in dienst te namen en de infrastructuur moet worden aangepast.

 
Blauwe veters Blauwe veters Blauwe veters Blauwe veters
 

STRIK JE VETERS

Je stapt zoveel beter met een blauwe veter!

Met Blauwe Veters in je schoenen toon je aan de wereld dat jij vindt dat elke mens recht heeft op revalidatiezorg. De veters worden in Europa gepro-duceerd en bestaan volledig uit gerecycleerd materiaal. Een setje kost drie euro. Strik ze vandaag nog via de website.