Goto main content
Een pad van het bos van Rance Een pad van het bos van Rance Een pad van het bos van Rance Een pad van het bos van Rance

Rustig genieten van biodiversiteit 

Een rustige wandeling van 2.8 km langs toegankelijke paden en een kabbelend riviertje vind je in het mooie bos van Rance (Henegouwen), waar zowel linden, eiken als zestig jaar oude sparren je schaduw bieden. Het bos van Rance heeft een grote biodiversiteit dankzij zijn duurzaam beheer. De vochtige weides, die met opzet laat gemaaid worden, zijn een toevluchtsoord voor tal van insecten en amfibieën.

Pin met de naam van de wandeling, Sivry-Rance Pin met de naam van de wandeling, Sivry-Rance Pin met de naam van de wandeling, Sivry-Rance Pin met de naam van de wandeling, Sivry-Rance

Onthaal van het bos van Rance (Ry de Fromont)

Afstand: 2.8 km 

Toegankelijk voor rolstoelgebruikers, behalve na felle regen.

 

  Onze partners

Logo Nature pour Tous Logo Nature pour Tous Logo Nature pour Tous Logo Nature pour Tous
Logo Toerismebureau Sivry-Rance Logo Toerismebureau Sivry-Rance Logo Toerismebureau Sivry-Rance Logo Toerismebureau Sivry-Rance

Het extraatje

De wandeling begint en eindigt op een open plek met openluchtbarbecues, een strandje en een speelplein.
Ideaal voor een ontspannende namiddag. De wandeling is geschikt voor rolstoelen, behalve na felle regen.

Deze routes worden voorgesteld door Nature pour Tous en de dienst Toerisme van Sivry-Rance 

www.natagora.be/nature-pour-tous

www.officetourismesivryrance.wordpress.com

Portret van Martin Jacobs Portret van Martin Jacobs Portret van Martin Jacobs Portret van Martin Jacobs

We Move Together... met Martin

Tijdens de wandeling krijg je de kans om een podcast te beluisteren die we speciaal voor de gelegenheid gecreëerd hebben. Collega Martin begeleidt je tijdens het stappen met een persoonlijk en inspirerend verhaal. Kleine tip : vergeet je smartphone niet!

 

Ontvang gratis deze wandeling

Wil je de 'Rustig genieten van biodiversiteit' route ontdekken? Vul onderstaande gegevens in, dan sturen wij de routebeschrijving jouw richting uit! Als je na 5 minuten nog geen e-mail ontvangen hebt, kijk dan zeker eens in je map 'Ongewenste mail'.

(format: [email protected])

 

Elke persoon met een beperking verdient een waardig leven

In veel landen is dat voor mensen helaas geen evidentie, en al zeker niet voor mensen met een beperking. Maar liefst 250 miljoen mensen wachten tevergeefs op een revalidatiehulpmiddel (krukken, rolstoel, prothese of orthese, …) om hun lichaamshouding of mobiliteit te verbeteren. Revalidatiezorg is belangrijk, het opent voor miljoenen mensen de deur naar onderwijs, werk en een rijker sociaal leven.

Longini, een jongen van 10 met een handicap, en zijn vriend. Longini, een jongen van 10 met een handicap, en zijn vriend. Longini, een jongen van 10 met een handicap, en zijn vriend. Longini, een jongen van 10 met een handicap, en zijn vriend.