Goto main content
Blauwe veters Blauwe veters Blauwe veters Blauwe veters

Handicap International nodigt je uit om tegelijk te bewegen en stil te staan … bij de miljoenen mensen met een beperkte bewegingsvrijheid. Ga de deur uit en ontdek één van de 14 wandelingen in België die Handicap International voor jou in petto heeft!  

Ontdek alle wandelingen

Instagrammable Aalst

Oijlst is véél meer dan carnaval! Ontdek de mooiste plekjes in de geboortestad van priester Daens, en euh … vergeet niet om ons een selfie te sturen!

Onder het bladerdek in Villers-la-Ville

Vertrek aan de prachtige abdij van Villers-la-Ville en trek de omringende bossen in. Deze wandeling werd uitgestippeld door één van de oprichters van HI België!

De Coberger-route in Scherpenheuvel

Hagelandse druiven, de oevers van de Demer en hét bedevaartsoord van Vlaanderen verpakt in één en dezelfde wandeling! 

Say Cheese! route in Passendale

Verlekkerd op kaas? Say no more! Deze tocht brengt je langs het indrukwekkende Tyne Cot Cemetery. Eindigen doe je met een bezoek aan de Oude Kaasmakerij, toch?

Nos Pilifs-route in Brussel

Een groene oase verborgen in het noorden van de hoofdstad waar inclusie echt werkt? Dat klinkt helemaal als de boerderij van Nos Pilifs …

Het Kattenbos in Lommel

De Kattenbosserheide is een toevluchtsoord voor vlinders en een speelparadijs voor kinderen, of was het andersom? Een pareltje in het hoge noorden!

De Reuzenroute in Aat

Waar het vierde weekend van augustus een groot volksfeest losbarst (maar deze wandeling is het hele jaar door een reuze-aanrader)!

Streetart in Antwerpen

Zelfs de sinjoren kennen hun stad niet zo goed als jouw gelegenheidgids! Maak kennis met de vermaarde kunstenaars van ’t Stad! 

Fotoqueeste in Brugge

Wat te doen in Brugge? Vergeet Tripadvisor! Met deze fotoqueeste voor speurneuzen keer je vier Brugse buurten binnenstebuiten …

Het bos van Vecquée in Namen

Aan de Samber ligt het uitgestrekte bos van Vecquée, geliefd bij wandelaars en zeldzame vleermuissoorten, die zich thuis voelen in het fort van Malonne!

"The Peak" in Sourbrodt

Klaar om te pieken? Trek je Blauwe Veters strak aan om de hoogste top van België te bedwingen. De beloning volgt in de vorm van een Peak op een zalig terras!  

De Bokrijkse bijenroute in Genk

Een koningin zwaait hier de plak terwijl haar onderdanen een kostbaar goedje produceren. Wandel door het bijzondere koninkrijk van het Bokrijkse bijenvolk!

De Chlorofylroute in Dochamps

Denk jij te weten wat er in het bos leeft? Leer alles over de verborgen wereld van het bos in Parc Chlorophylle en test je opgedane kennis tijdens deze wandeling.

Flower Power in Meulebeke

Carpe Diem!  Zet jezelf in de bloemetjes met deze wandeling langs rustige natuurplekjes. Geef jezelf nog een zelfgeplukte ruiker cadeau, dat heb je verdiend!

Route

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla dui ipsum, maximus ac varius id, luctus ac ligula. 

Route

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla dui ipsum, maximus ac varius id, luctus ac ligula. 

Elke persoon met een beperking verdient een waardig leven

In veel landen is dat voor mensen helaas geen evidentie, en al zeker niet voor mensen met een beperking. Maar liefst 250 miljoen mensen wachten tevergeefs op een revalidatiehulpmiddel (krukken, rolstoel, prothese of orthese, …) om hun lichaamshouding of mobiliteit te verbeteren.

Medewerker geeft krukken aan een vrouw Medewerker geeft krukken aan een vrouw Medewerker geeft krukken aan een vrouw Medewerker geeft krukken aan een vrouw