Goto main content

Nicaragua

Handicap International heeft jarenlang de technische vaardigheden van lokale partnerorganisaties die werken rond de kwestie handicap in Nicaragua mee ontwikkeld en versterkt. Wanneer de omstandigheden het toelieten, heeft Handicap International het beheer van de projecten volledig overgedragen aan deze partners.  Handicap International blijft wel de projecten steunen en de autonomie van de lokale organisaties verstevigen.

© HI

Lopende acties

In Nicaragua steunt Handicap International de projecten onder leiding van de ngo ‘Visíon Inclusiva’. Daarnaast verbetert onze organisatie de levensomstandigheden van meer dan 29.000 mensen met diabetes en hypertensie (hoge bloeddruk) in de departementen Masaya en Estelí. Zo helpt Handicap International bij de opleiding van vormingswerkers die bewustmakingssessies leiden en zorgt onze organisatie ervoor dat mensen met diabetes en hypertensie een betere behandeling krijgen. Ook biedt de organisatie technische en financiële steun aan verenigingen voor diabetici en mensen met hypertensie. Handicap International organiseert ten slotte ontmoetingen tussen professionals die zich bezig houden met niet-overdraagbare chronische ziekten.

Handicap International bevordert bovendien de inclusie van kinderen met een handicap in scholen in Masaya. De organisatie benadrukt het belang van onderwijs voor kinderen met een handicap. Families worden aangemoedigd om een belangrijke rol te spelen in hun scholing en leraren worden opgeleid om hun lesmethoden aan te passen aan deze kinderen.

SCHRIJF JE IN
voor onze nieuwsbrief
en volg onze activiteiten op de voet!

Situatie in het land

De armoede in Nicaragua heeft grote gevolgen voor de gezondheid en werkt ziektes als kanker, cardiovasculaire aandoeningen, diabetes en hypertensie in de hand. Deze ziektes zijn de voornaamste doodsoorzaken bij volwassenen. Diabetes en hypertensie zijn bovendien risicofactoren voor het ontwikkelen van een handicap. Daarom steunt Handicap International het nationaal gezondheidsplan om die risicofactoren en de ontwikkeling van handicaps te beperken.

In 1997 begon Handicap International met de ondersteuning van organisaties die werken rond handicaps in Nicaragua. Projecten die door Handicap International geleid werden, zijn inmiddels afgelopen. Onze organisatie blijft wel steun verlenen aan de ngo Visión Inclusiva, die zich actief inzet voor mensen met een handicap.

Team van Handicap International in Nicaragua: er is geen personeel van Handicap International aangezien de projecten geleid worden door Visión Inclusiva, weliswaar met steun van onze organisatie.
Opening van het programma in Nicaragua: in 2004