Goto main content

December - Solidanza

België

Al voor het vierde jaar viert Handicap International de Internationale dag voor personen met een handicap. Jong, minder jong, beperking of geen beperking: de dansvloer in Bozar was van iedereen. Solidanza werd gesteund door de Nationale Loterij, de Federatie Wallonië-Brussel, Le Soir, Nostalgie, Télé Bruxelles, TVBrussel, FM Brussel, Polariteit en Linage.

Cyclo dans tijdens Solidanza

Op 1 december strijkt Solidanza opnieuw neer in het Brusselse kunstencentrum Bozar. Handicap International nodigt je graag uit op haar kleurrijke dansfeest! ’s Middags is er café dansant met workshops latino, rock-‘n-roll  en rolstoeldans. ’s Avonds zijn Les Fanfoireux (Brusselse fanfareband) en Buscemi (internationaal bekende dj) te gast. Meer info over het programma vind je hier.

 

logo nationale loterij

Help mama’s en kinderen in het Zuiden

Dit jaar gaat de opbrengst van Solidanza naar Handicap International’s projecten voor een betere gezondheid van mama’s en kinderen... Door een gebrekkige gezondheidszorg lopen mama’s en kinderenhet risico op een handicap, terwijl dat perfect te vermijden is. Bekijk onze videoclip over de problematiek.

Maak je mee het verschil?

Wil je een stapje verder gaan? Bedenk een leuke Solidanza-actie, maak je eigen actiepagina via de website van Solidanza en laat je sponsoren door vrienden en familie. Alle acties zijn mogelijk: een sportieve activiteit, filmavond, pannenkoekenverkoop of een dansuitdaging tijdens Solidanza zelf … Zoek je nog ideeën? Klik dan hier of bekijk het overzicht van bestaande initiatieven.

Meer weten? Surf snel naar www.solidanza.be of contacteer Sophie Clesse via [email protected] of 02 233 01 90.

Aarzel niet om deze uitnodiging door te sturen naar je familie, vrienden of collega’s. We verwachten jullie op 1 december in Bozar. Tot dan!

  • 1 december, van 13 u tot 01 u, BOZAR Brussel, zaal Terarken
  • Tickets: € 12, gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar, verkrijgbaar via de ticketshop van Bozar, 02/507.82.00 of www.bozar.be.
  • Toegankelijk voor mensen met een beperking
  • Kinderanimatie, hapjes en drankjes 

Meer info vind je op www.solidanza.be.

Meer over dit onderwerp

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez Revalidatie

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)
© Nicolas Daubry | Handicap International

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

Het blauwe #WeMoveTogether-team was opnieuw sterk vertegenwoordigd op één van de grootste sportieve events van het land.