Meteen naar de inhoud

Solidanza

Solidanza krijgt er dit jaar een speciale voorjaarseditie bij: op zaterdag 13 februari 2016 gaat ons dansfeest door dat in het najaar van 2015 moest worden uitgesteld.

Blik op de ruggen van een chique aangekleed koppel, waarvan de vrouw in rolstoel, dat sierlijk danst

Solidanza krijgt er dit jaar een speciale voorjaarseditie bij: op zaterdag 13 februari 2016 gaat ons dansfeest door dat in het najaar van 2015 moest worden uitgesteld.

Omdat de zogenaamde 'Brussels lockdown' roet in het eten strooide van ons dansfeest dat traditioneel in het najaar plaatsvindt, pakken we graag uit met een speciale valentijnseditie van Solidanza op zaterdag 13 februari in Autoworld in Brussel!  

We nodigen alle dansfanaten en gelegenheidsdansers uit om mee te golven op een deuntje salsa, tango of rock ‘n’ roll. Kijk je liever toe dan zelf een dans te wagen? Ook dan wordt Solidanza de moeite, met maar liefst twee innemende rolstoeldansshows, deugddoende massagesessies en onze nieuwste fototentoonstelling op het programma.

Kom op 13 februari je solidariteit tonen voor mensen met een handicap, hier en in het Zuiden: aan een hartverwarmende sfeer zal het tijdens deze uitzonderlijke valentijnseditie van Solidanza niet ontbreken!

Programma

  • 14u00: Start dansfeest met salsa, rock ‘n' roll en tango begeleid door Club Eurodanse
  • 16u00: Rolstoeldansshow door Jean-Luc Vranken en zijn groep
  • 17u30: Rolstoeldansshow door Sandra Benetti (Belgisch kampioene en vicewereldkampioene) en partner Michel Akkermans

Doorlopend (tot 20u00):

  • Interactieve quiz over handicaps door Passe Muraille
  • Massagesessies (stoelmassage) door de Europese massageschool, ideaal voor de talrijke dansers of iedereen die zijn spieren wil losmaken
  • Kinderhoek met o.a. grime dankzij de studenten van HELB
  • Fototentoonstelling Scenario 7.3, die op prachtige wijze toont hoe je de gevolgen van een natuurramp - mits de juiste begeleiding - te boven kan komen

Solidanza praktisch

Wat? Speciale voorjaarseditie van Solidanza, hét jaarlijkse inclusieve dansfeest van Handicap International

Wanneer? Zaterdag 13 februari van 14u00 tot 20u00

Waar? Autoworld Brussels (vlakbij het Jubelpark) – toegankelijk voor mensen met een handicap

Tickets? Gratis voor kinderen <12 jaar en € 5 voor alle anderen. Tickets worden ter plaatse verkocht en de opbrengst ervan gaat naar de projecten van Handicap International in het Zuiden.

Meer over dit onderwerp

Internationale dwarslaesiedag: HI pleit voor een hogere versnelling!
© Sarah Pierre/Handicap International
Revalidatie

Internationale dwarslaesiedag: HI pleit voor een hogere versnelling!

Wat zijn de gevolgen op lange termijn bij een ruggenmergletsel en hoe kan revalidatiezorg het verschil maken voor de mensen die het letsel opliepen, hun families en omgeving? Eric Weerts, onze Emergency Rehabilitation Specialist, vertelt het naar aanleiding de Internationale dwarslaesiedag.

Eerste hulp bij de slachtoffers van de explosie
©Tom Nicholson / HI
Noodhulp

Eerste hulp bij de slachtoffers van de explosie

Veel inwoners van Beiroet raakten gewond bij de explosie op 4 augustus. Nada Baghdadi, 27 jaar, liep een ernstige beenbreuk op.