Goto main content

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

België

Voorbije zondag 21 april 2024 stond Handicap International opnieuw aan de start van Vlaanderens grootste loopevent.

Terwijl een gure noordenwind de Antwerpse binnenstad afkoelde en het water van de Schelde tegen de kaaien deed kletsen, liep een recordaantal van 40.000 deelnemers de Antwerp 10 Miles. Voor de tweede keer op rij deed Handicap International mee met een eigen team en zamelde het geld in voor revalidatieprojecten wereldwijd.

"Het was een geweldige dag", vat Tanita Mannie, eventverantwoordelijk bij Handicap International, de zondag samen. "De sfeer tussen de lopers, maar ook bij de vrijwilligers, en een toplocatie vlakbij de start maakte de Antwerp 10 Miles alweer een geslaagd event." De stand van Handicap International, bij de Antwerpse zeescouts, was naast gemakkelijk te bereiken ook vooral warm. Geen overbodige luxe op een dag waarbij de kou te snijden was tot op het moment dat de zon erdoor kwam.

Terwijl er vorig jaar nog geen eigen stand was, konden de deelnemers deze keer genieten van het volledige pakket zoals ze dat ook gewoon zijn op de 20km door Brussel. "Naast onze locatie bij de Antwerpse zeescouts - met prachtig zicht op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal aan de andere kant van de Schelde - hadden we deze keer ook een ondersteunend team van vrijwilligers, een goodiebag voor de deelnemers, snacks en water, en de mogelijkheid om iets te eten na de wedstrijd", zegt Tanita.

Het team van 33 deelnemers - bijna het dubbele van vorig jaar - zorgde niet alleen voor een sportieve prestatie, ze zamelden ook geld in voor Handicap International. In totaal werd 2.573 euro ingezameld. Een bedrag waarmee de kinesitherpeuten van de organisatie de nodige revalidatiezorg kunnen bieden aan personen met een handicap.

Een zeer positief totaalpakket

En de lopers, die waren tevreden. Dat bevestigt Tharsicius Vanhuysse, die nu voor de tweede keer op rij deelnam: "Er was een professionele voorbereiding, een warme ontvangst, een prima begeleiding en een ideale locatie, kortom een zeer positief totaalpakket en een zo goed als perfecte organisatie. Dat doet goed en resulteert zelfs in extra genot tijdens de loopwedstrijd."

Volgend jaar een nieuwe editie? "Absoluut!" zegt Tanita. "We hebben meteen onze nieuwe locatie vastgelegd voor 2025. En we hebben nog andere plannen om er opnieuw een topdag van te maken, maar die kan ik nog niet verklappen. Wat vaststaat is dat we de stijging van het aantal deelnemers willen verderzetten en volgende keer met meer dan 100 deelnemers én een handisportteam aan de startlijn willen verschijnen."

 

De sfeer van het #WeMoveTogether-team (her)beleven? Bekijk ons fotoalbum van de Antwerp 10 Miles.

Zin om er ook eens bij te zijn? Zet zondag 27 april 2025 alvast in je agenda.

 

Gepubliceerd op: 23 april 2024

Meer over dit onderwerp

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez Revalidatie

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)
© Nicolas Daubry | Handicap International

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

Het blauwe #WeMoveTogether-team was opnieuw sterk vertegenwoordigd op één van de grootste sportieve events van het land.