Goto main content

Fondsen Haïti volop gebruikt voor projecten Handicap International

Noodhulp
België

Handicap International betreurt dat verschillende media uitpakken met het bericht dat slechts twee procent van het geld voor Haïti gebruikt zou zijn voor projecten ter plaatse. Graag willen we benadrukken dat dit gaat om geld van regeringen die hun eigen procedures hebben en dat dit volledig losstaat van de werking en het geld dat Handicap International, samen met de andere ngo’s van Haïti lavi 1212, heeft ingezameld.
 
Handicap International zamelde in België 2,4 miljoen in voor Haïti. Dit gebeurde hoofdzakelijk dankzij Haïti Lavi 1212 (1,9 miljoen) en via institutionele donors zoals de Vlaamse overheid en de Europese Unie (ECHO). Op 31 mei gebruikten we hiervan 462.677 euro voor verschillende operaties, in eerste instantie noodhulp. We verwachten dat dit bedrag voor het einde van het jaar zal oplopen tot 1.364.000 euro. De rest van het bedrag wordt in de volgende jaren gebruikt, aangezien Handicap International streeft naar een aanpak op lange termijn.
 
De rekeningen worden jaarlijks doorgelicht door een extern bureau en de resultaten komen na het boekhoudkundig jaar op de website van Handicap International en van het consortium 1212. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Meer over dit onderwerp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza Noodhulp

290 ballonnen in Brussel, 290 dagen van leed in Gaza

Ngo's protesteren tegen het gebrek aan politieke actie, waardoor de humanitaire ramptoestand in Gaza blijft duren.

Eindrapport Oekraïne 12-12 Noodhulp

Eindrapport Oekraïne 12-12

Welke hulp boden de ngo's van het consortium 12-12 na twee jaar oorlog?

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne Mijnen en andere wapens Noodhulp

Ook in 2024 blijven er burgerslachtoffers vallen in Oekraïne

Handicap International roept samen met andere ngo's op om burgers te beschermen tegen bombardementen en artillerievuur in bevolkte gebieden.