Goto main content

Prinses Mathilde bezoekt onze projecten in China

China

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde, die Prins Philippe vergezelt  ter gelegenheid van zijn economische missie in China, heeft in Beijing de verantwoordelijken van Handicap International ontmoet. Ze bezocht eveneens twee van onze partners in Beijing: de verenigingen China Dolls en One + One.

groepsfoto: prinses Matilde bezoekt onze projecten in China

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde, die Prins Philippe vergezelt ter gelegenheid van zijn economische missie in China, heeft in Beijing de verantwoordelijken van Handicap International ontmoet. Ze bezocht eveneens twee van onze partners in Beijing: de verenigingen China Dolls en One + One.

China Dolls is een vereniging voor personen die lijden aan broze bottenziekte. One + One is een vereniging voor personen met een handicap die werd opgericht door personen met een handicap. Ze hebben hun eigen radiozender opgericht. Tijdens haar bezoek heeft Prinses Mathilde een boodschap ingesproken om de bevolking te sensibiliseren. Deze opname zal uitgezonden worden op 3 december 2011, de Internationale dag van personen met een handicap.
 

Meer over dit onderwerp

Revalidatiezorg na een aardbeving: “Vroege mobilisatie is essentieel”
© HI
Noodhulp Revalidatie

Revalidatiezorg na een aardbeving: “Vroege mobilisatie is essentieel”

Haar persoonlijke ervaring met een natuurramp berust op een toeval, want ze was net in China toen in mei 2008 een hevige aardbeving de provincie Sichuan opschrikte. Maar Graziella Lippolis heeft als Rehabilitation Manager bij Handicap International België wel het één en ander te vertellen over de consequenties van aardbevingen.

Handicap International geeft fakkel door in Tibet

Handicap International geeft fakkel door in Tibet

Midden 2015 was de tijd rijp voor het team van Handicap International om zich uit Tibet terug te trekken en de opvolging van de projecten aan een lokale partner toe te vertrouwen. Onze organisatie kijkt na vijftien jaar inzet terug op heel wat verwezenlijkingen voor mensen met een handicap in Tibet!

China: de noden na aardbeving Noodhulp

China: de noden na aardbeving

Een team van Handicap International werkt momenteel in Ya’an, een stad in de provincie Sichuan in het westen van Centraal-China. Die regio werd op zaterdag 20 april 2013 geteisterd door een dodelijke aardbeving. De hulpverleners van Handicap International brengen nu ter plekke de dringendste noden in kaart. «Wij willen vooral complicaties en blijvende beperkingen voorkomen, en dan vooral bij gekwetsten die niet werden geëvacueerd», vertelt Eric Weerts, specialist voor noodhulp en revalidatie bij Handicap International.