Goto main content

Prinses Mathilde bezoekt onze projecten in China

China
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde, die Prins Philippe vergezelt  ter gelegenheid van zijn economische missie in China, heeft in Beijing de verantwoordelijken van Handicap International ontmoet. Ze bezocht eveneens twee van onze partners in Beijing: de verenigingen China Dolls en One + One.
groepsfoto: prinses Matilde bezoekt onze projecten in China

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde, die Prins Philippe vergezelt ter gelegenheid van zijn economische missie in China, heeft in Beijing de verantwoordelijken van Handicap International ontmoet. Ze bezocht eveneens twee van onze partners in Beijing: de verenigingen China Dolls en One + One.

China Dolls is een vereniging voor personen die lijden aan broze bottenziekte. One + One is een vereniging voor personen met een handicap die werd opgericht door personen met een handicap. Ze hebben hun eigen radiozender opgericht. Tijdens haar bezoek heeft Prinses Mathilde een boodschap ingesproken om de bevolking te sensibiliseren. Deze opname zal uitgezonden worden op 3 december 2011, de Internationale dag van personen met een handicap.
 

Meer over dit onderwerp

Revalidatiezorg na een aardbeving: “Vroege mobilisatie is essentieel”
© HI
Noodhulp Revalidatie

Revalidatiezorg na een aardbeving: “Vroege mobilisatie is essentieel”

Haar persoonlijke ervaring met een natuurramp berust op een toeval, want ze was net in China toen in mei 2008 een hevige aardbeving de provincie Sichuan opschrikte. Maar Graziella Lippolis heeft als Rehabilitation Manager bij Handicap International België wel het één en ander te vertellen over de consequenties van aardbevingen.

"Nu zit ik niet meer alleen thuis" Integratie Revalidatie

"Nu zit ik niet meer alleen thuis"

Handicap International is al sinds 2001 aanwezig in Tibet. De organisatie leidt er verschillende projecten in samenwerking met de TDPF (Tibet Disabled Person’s Federation). Met haar projecten wil Handicap International de levenskwaliteit van mensen met een handicap verbeteren. Zo krijgen ze aangepaste medische zorgen, waardoor hun kansen op een professionele toekomst groter worden. En toch moeten mensen met een handicap nog steeds een lange en moeilijke weg afleggen. Dat blijkt uit het verhaal van Tendron.