Meteen naar de inhoud

GAZA: Handicap International breidt activiteiten uit voor duizenden gewonden

Door het groot aantal gewonden en de blokkade van de Gazastrook zijn de ziekenhuizen niet in staat om dringende medische zorgen te verlenen. Handicap International heeft daarom beslist om zijn activiteiten in Gaza uit te breiden en biedt zijn expertise op vlak van dringende revalidatiezorg aan, zodat de gewonden de beste kans op herstel krijgen.    

Brussel, 17 mei 2018 - Door het groot aantal gewonden en de blokkade van de Gazastrook zijn de ziekenhuizen niet in staat om dringende medische zorgen te verlenen. Handicap International heeft daarom beslist om zijn activiteiten in Gaza uit te breiden en biedt zijn expertise op vlak van dringende revalidatiezorg aan, zodat de gewonden de beste kans op herstel krijgen.    

De demonstraties die sinds 30 maart 2018 plaatsvinden in de Gazastrook langs de grens met Israël hebben tot veel slachtoffers geleid onder de Palestijnse bevolking. Meer dan 4 000 personen, waaronder honderden kinderen[1], werden opgenomen in het ziekenhuis met ernstige verwondingen. Aangezien de demonstraties aanhouden, bestaat het risico dat de balans nog zwaarder zal uitvallen.

“De blokkade die werd opgelegd voor de hele Gazastrook verhindert de bevoorrading van broodnodig medisch materiaal. Het plaatselijk medisch personeel kreunt onder het werk en door de grote druk op gezondheidscentra verlaten veel gewonden te snel het ziekenhuis. Zonder de nodige verzorging en zonder een aangepaste opvolging lopen ze een groter risico op complicaties en een permanente handicap,” aldus de regionale HI-directeur, Bruno Leclercq.

De ziekenhuizen ontlasten

Handicap International zal medische noodhulp aanbieden en helpen bij de revalidatie van gewonde kinderen en volwassenen: de mensen die ernstige verwondingen hebben opgelopen, zullen nood hebben aan aangepaste hulp om zich aan te passen aan hun handicap en om hun leven herop te bouwen. Mobiele teams bestaande uit kinesisten en sociale werkers zullen aan huis kinesitherapiesessies en psychologische bijstand verlenen. Door snel op te treden hopen we het herstel te versnellen en het ontstaan van complicaties te vermijden.

[1] Bronnen: Verenigde Naties / Palestijns Ministerie van Gezondheid.

Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke

NEEM CONTACT OP MET

Nicolas DEWAELHEYNS

+32 (0) 489 77 92 77
[email protected]