Go to main content

Scars of War

Scars of War is een meeslepende fototentoonstelling die slachtoffers van niet-ontploft oorlogstuig een gezicht geeft. De tentoonstelling reist rond en kan worden uitgeleend.

Sacrs of War op de markt in Ieper

Scars of War is een meeslepende fototentoonstelling die slachtoffers van niet-ontploft oorlogstuig een gezicht geeft, toen en nu, hier en ver weg.

De tentoonstelling legt de link tussen de actuele conflicten, waar landmijnen en clusterbommen worden gebruikt, overal ter wereld en de impact van niet-ontplofte munitie uit de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. De beelden leggen pijnlijke overeenkomsten bloot tussen vroeger en nu. De parallellen op het vlak van wapenproductie, ontmijning, slachtofferhulp en psychologische impact zijn niet te overzien.

Het zijn gerenommeerde Belgische fotografen die via hun lens de littekens van oorlog blootleggen. Gaël Turine en John Vink gingen naar Cambodja, Colombia en Ethiopië. Tim Dirven trok zowel naar Laos als naar de Westhoek voor een reeks pakkende beelden.

Scars of War werd gerealiseerd i.s.m. In Flanders Fields.

Boek nu Scars of War

Scars of War biedt een unieke mogelijkheid om de impact van oorlog op een interessante en integere manier via beeld over te brengen. Boek gratis onze fototentoonstelling voor je school, gemeente of evenement door een mail te sturen naar vrijwilligers@handicap.be. Kies de expo die op je maat gesneden is:

  • Outdoor tentoonstelling bestaande uit 12 sfeervol verlichte kubussen.
  • Indoor tentoonstelling bestaande uit ofwel 16 roll ups (recto gedrukt) ofwel 8 roll ups (recto-verso gedrukt).