Goto main content

Scenario 7.3

De interactieve fototentoonstelling Scenario 7.3 toont op prachtige wijze hoe je de gevolgen van een natuurramp te boven kan komen, mits de juiste begeleiding. Reis mee naar Haïti, waar zich enkele jaren geleden een rampscenario voltrok toen de aarde er beefde met een verwoestende kracht van 7.3 op de schaal van Richter.

Orkanen, tsunami’s en aardbevingen: ze vormen slechts een greep uit de natuurrampen die de wereld in haar recente geschiedenis te verduren kreeg. De armste landen worden het hardst getroffen en de gevolgen zijn vaak dramatisch. Bovendien nemen natuurrampen zorgwekkend toe door de klimaatopwarming, zowel in aantal als in kracht.

Als gewonde mensen na een natuurramp onmiddellijk de juiste zorg krijgen, kan worden voorkomen dat zij een blijvende handicap ontwikkelen. En wie wel een handicap heeft opgelopen, kan met de nodige hulp weer stappen leren zetten in het leven, letterlijk en figuurlijk.

Een natuurramp kan helaas niet worden vermeden. Maar via deze fototentoonstelling wil Handicap International duidelijk maken hoe je de impact van zo’n ramp wél kan bijsturen. Doorheen de fototentoonstelling ontdek je de verhalen van de overlevenden van de aardbeving in Haïti aan de hand van sprekende foto’s, pakkende getuigenissen en uitdagende opdrachten.

Boek nu Scenario 7.3

Scenario 7.3 biedt de mogelijkheid om een actueel thema op aantrekkelijke wijze in de kijker te zetten bij een breed publiek van alle leeftijden. De interactieve opdrachten richten zich voornamelijk op de jonge bezoekers. De fototentoonstelling, die zowel in- als outdoor kan worden gebruikt, leent zich uitermate goed voor groepen van 4 tot 20 personen. Boek ze gratis voor je school, gemeente of evenement door een mail te sturen naar [email protected]!
 

Met de steun van de Belgische ontwikkelingssamenwerking