Goto main content

Agenda

 

Een shortdoc-vertoning en fototentoonstelling over het CHANCE-project van Handicap International Oeganda

 

Baracka, Godfrey, Jojo en Sarah zijn vier kinderen uit het noorden van Oeganda en hebben één ding gemeen: ze gaan met een ernstige handicap door het leven. Via de nodige kinesitherapie, logopedie, ergotherapie en psychosociale steun ze een leven geven waarin ze kunnen stappen, leren en opgroeien net als eender ander kind, dat is het doel van het CHANCE-project.

We zien de vier kinderen in hun dagelijkse omgeving en bekijken het effect van het project, dat gefinancierd is door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, op hun leven en dat van hun familie.

 

Praktische info:

 

 Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer 


Met de trein - station Bosvoorde op 250m van eventlocatie

  • Rechtstreekse treinen van en naar Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Brussel-Noord, Brussel-Schuman, Brussel-Luxemburg, Etterbeek en Watermaal
  • Rechtstreekse treinen van en naar Louvain-La-Neuve, Ottignies, Profondsart, Rixensart, Genval, Terhulpen, Hoeilaart en Groenendaal

Met de tram - tramhalte 'Lieveheersbeestjes' of 'Bosvoorde Station' op 250m van eventlocatie

  • Tram 8 vanuit 'Louiza' of 'Roodebeek'
 

Over het CHANCE-project

Door een gebrek aan aangepaste zorg tijdens de eerste levensjaren ontwikkelen veel kinderen in Oeganda een handicap of ontwikkelingsachterstand, met blijvende gevolgen voor de rest van hun leven. Het CHANCE-project probeert dit te vermijden door risico's vroegtijdig op te sporen en efficiënt de juiste oplossingen te bieden. Van een gezonde zwangerschap en een veilige bevalling tot het tijdig identificeren van oorzaken van ontwikkelingsachterstanden en het doorsturen naar gespecialiseerde diensten als kinesitherapie, ergotherapie, logopedie en psychologische ondersteuning.