Goto main content

Fototentoonstelling Oeganda

 

Ontdek de prachtige fotoreeks over het Oegandese CHANCE-project in de inkomhal van Handicap International in Brussel.

 

Baracka, Godfrey, Jojo en Sarah zijn vier kinderen uit het noorden van Oeganda en hebben één ding gemeen: ze gaan met een ernstige handicap door het leven. Via de nodige kinesitherapie, logopedie, ergotherapie en psychosociale steun ze een leven geven waarin ze kunnen stappen, leren en opgroeien net als eender ander kind, dat is het doel van het CHANCE-project.

We zien de vier kinderen in hun dagelijkse omgeving en bekijken het effect van het project, dat gefinancierd is door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, op hun leven en dat van hun familie.

Fotograaf Charles Masset legde tijdens zijn bezoek enkele unieke momenten vast die nu tentoongesteld staan op het hoofdkantoor van Handicap International België in Brussel. De prachtige foto's zijn te koop voor 150 euro per stuk, waarbij de opbrengst integraal naar het CHANCE-project in Oeganda gaat.

"Het idee voor deze fototentoonstelling ontstond tijdens een projectbezoek", vertelt Tanita Mannie, Verantwoordelijke Vrijwilligerswerking bij Handicap International. "We wilden de prachtige foto's aan een breder publiek tonen".

Bezoek de tentoonstelling en leer ook het verhaal achter de beelden kennen.

 

Praktische info:

 Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer 

  •     Met de metro - metrostation 'Naamsepoort' op 550 meter van de tentoonstelling
    • Metro 2 en 6
  •     Met de bus - halte 'Sint-Bonifaaswijk' op 200m van de tentoonstelling
    • Bus 71 en 54
 

Over het CHANCE-project

Door een gebrek aan aangepaste zorg tijdens de eerste levensjaren ontwikkelen veel kinderen in Oeganda een handicap of ontwikkelingsachterstand, met blijvende gevolgen voor de rest van hun leven. Het CHANCE-project probeert dit te vermijden door risico's vroegtijdig op te sporen en efficiënt de juiste oplossingen te bieden. Van een gezonde zwangerschap en een veilige bevalling tot het tijdig identificeren van oorzaken van ontwikkelingsachterstanden en het doorsturen naar gespecialiseerde diensten als kinesitherapie, ergotherapie, logopedie en psychologische ondersteuning.