Goto main content

Gebombardeerd | Verhalen van mensen die weer opstaan

Fotograaf Philippe de Poulpiquet volgde in januari 2017 de teams van Handicap International in Jordanië en Libanon. Elke dag trokken ze samen naar Syrische vluchtelingen: onze teams om hen te verzorgen, de fotograaf om indringende portretten te maken.

De portrettenreeks klaagt de gevolgen aan van bombardementen op burgers aan en toont tegelijk de moed van vrouwen, mannen en kinderen die hun toekomst opnieuw proberen op te bouwen.

Alle getuigenissen kunnen herlezen en herbekeken worden op deze website.

De openluchtexpo (’s avonds verlicht) maakt deel uit van de internationale campagne ‘Stop bommen op burgers!’ van Handicap International. Ze werd gerealiseerd met de steun van ECHO, de dienst humanitaire hulpverlening van de Europese Commissie.

Boek nu deze expo

‘Gebombardeerd. Verhalen van mensen die weer opstaan’ bestaat uit 5 kubussen die ’s avonds sfeervol verlicht worden. Boek ze gratis (logistieke kosten niet meegerekend) voor je school, gemeente of evenement.

Teken de petitie

Elke dag vallen minstens 90 nieuwe burgerslachtoffers door explosieve wapens. In Syrië, Irak, Afghanistan, Jemen, Oekraïne … zijn steden slagvelden geworden. Voor duizenden mannen, vrouwen en kinderen zijn willekeurige bombardementen dagelijkse kost. Scholen en ziekenhuizen zijn militair doelwit!

Geen onderscheid maken tussen burgers en strijders is een oorlogsmisdaad. Handicap International zet druk op staten om deze onmenselijke praktijk te stoppen. Klik hier en teken de petitie!

Sophie Sophie Sophie Sophie

NEEM CONTACT OP MET
SOPHIE CLESSE

02 233 01 90

[email protected]