Goto main content

Klaprozen voor Vrede

Klaprozen voor Vrede zet het werk verder van de Lubbeekse keramiste Anita Huybens. In haar persoonlijke leven werd zij geconfronteerd met amputatie en het verlies aan mogelijkheden dat daarmee gepaard gaat. Ze bracht deze thematiek onder de aandacht met keramische klaprozen, waarvan ze de opbrengst schonk aan het goede doel.  

Na het overlijden van Anita besloot een groep vrienden haar werk voort te zetten als Klaprozen voor Vrede vzw. De vzw maakt en verkoopt nu grote keramische klaprozen aan 50 euro per stuk ten voordele van een ontmijningsproject van Handicap International in de Democratisch Republiek Congo.

Congo gaat immers al tientallen jaren gebukt onder een complex humanitaire conflict, vooral in het oosten van het land, waarbij op grote schaal mijnen en andere explosieven worden gebruikt. Dankzij het ontmijningsproject van Handicap International worden gebieden mijnenvrij gemaakt en worden er mijnenongevallen en amputaties voorkomen. Onze teams bieden ook revalidatiezorg aan slachtoffers, zoals kinesitherapie en protheses.

Klik hier voor meer informatie over Klaprozen voor Vrede vzw en de verkooppunten van de klaprozen.

Ann Ann Ann Ann

NEEM CONTACT OP MET
MAITE BEGARA

+32 (0)476 99 06 35
[email protected]