Goto main content

Design with a Heart: Handicap International zoekt creatievelingen

België

Vandaag lanceren we de tiende editie van Design with a Heart. De ontwerpwedstrijd beloont slimme uitvindingen die het dagelijkse leven van oudere mensen of mensen met een handicap verbeteren. Ben je handig? Heb je het hart op de juiste plaats? Stuur dan je ontwerp voor 30 juni naar Handicap International!

Winnaars 2012

Vandaag lanceert Handicap International de tiende editie van Design with a Heart. De ontwerpwedstrijd beloont slimme uitvindingen die het dagelijkse leven van oudere mensen of mensen met een handicap verbeteren. Handicap International roept alle creatievelingen en uitvinders op om deel te nemen aan de wedstrijd. Dat kan nog tot 30 juni.

Voor oudere mensen of personen met een handicap zijn dagdagelijkse activiteiten vaak minder vanzelfsprekend. Dure of onaangepaste toestellen maken het er niet eenvoudiger op. Design with a Heart gaat op zoek naar kleine, originele hulpmiddelen die een wereld van verschil maken voor oudere mensen of mensen met een handicap (motorisch, zintuiglijk of mentaal).

Elk jaar staat de jury van Design with a Heart versteld van de creatieve vondsten van de deelnemers. De ideeën komen van ouders die iets bedenken voor hun kind, van oudere mensen die het leven hun partner willen verlichten, van vrienden, van medisch personeel … Dankzij de wedstrijd kunnen de bedenkers hun uitvinding delen met andere mensen.

Ook dit jaar roept Handicap International alle handige en creatieve mensen op om deel te nemen. Je hoeft zeker geen Einstein te zijn. Het zijn vaak heel eenvoudige en goedkope trucjes die een praktische oplossing bieden. Zo bedacht Philippe Maene, een van de winnaars van de vorige editie, een dientafeltje voor zijn zoon Gabriel. Ook de grondtiller, de nagel- en vijshouder en de scootmobiel vielen vorig jaar in de prijzen.  

Een gespecialiseerde jury met kinesisten, ergotherapeuten, specialisten op het vlak van handicaps en een redacteur van het doe-het-zelf-magazine Dobbit beoordelen de inzendingen. Drie winnaars krijgen een waardebon van 500 euro bij Brico, een abonnement op De Morgen en een jaarabonnement op Dobbit. Er is ook een speciale categorie voor scholen (technische scholen, ergotherapie, design, ingenieurs). Op die manier worden studenten die zich inzetten voor de autonomie van mensen met een handicap beloond. De prijsuitreiking vindt plaats in augustus.

 

Hoe deelnemen?

Alle projecten moeten ingediend worden voor 30 juni 2013. Wat verwachten we? Een technisch plan van de uitvinding (A4-formaat), een algemene omschrijving van het gebruik, digitale foto’s van het prototype (max. 500 KB) en een lijst van het gebruikte materiaal plus de kostprijs.

Hier vindt u het wedstrijdreglement.

Bekijk hier alle uitvindingen.

Stuur ons je dossier bij voorkeur via e-mail ([email protected]) of per post naar Spastraat 67, Brussel. Meer info op  www.handicapinternational.be of via Nicole Luyckx op 02/233.01.02.

Meer over dit onderwerp

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez Revalidatie

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)
© Nicolas Daubry | Handicap International

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

Het blauwe #WeMoveTogether-team was opnieuw sterk vertegenwoordigd op één van de grootste sportieve events van het land.