Goto main content

Een uitstekende editie van de 20 km door Brussel

Wat was het een mooie zondag om 20 km door Brussel te lopen. Het weer was weliswaar iets frisser dan we eind mei gewend zijn, maar ideaal om deel te nemen aan een uitdagende loopwedstrijd. Ook over deze editie kunnen we spreken van een succes voor Handicap International (HI).

Olivier heeft met zijn handbike deelgenomen aan de 20 km door Brussel voor Handicap International.

Olivier heeft met zijn handbike deelgenomen aan de 20 km door Brussel voor Handicap International. | © Mohamed Eloualaouchi

Maar liefst 266 lopers en wandelaars namen deel aan de loopwedstrijd voor Handicap International. Zo hebben we deze editie al meer dan 20.000 euro ingezameld. Als je weet dat het, simpel gesteld, 57 euro kost om een persoon met een handicap te verzorgen, zullen we veel kunnen doen met dit budget. Hier zijn we jullie enorm dankbaar voor!

Inclusiviteit verzekerd dankzij onze handisportteams

Het prachtige #WeMoveTogether-team bestond uit 5 handisportteams gevormd rond de Brusselse Bassel, Olivier, Anne-Marie en Rémi, een jonge Belgische sportman die gepassioneerd is door rolstoelracen, al verschillende prijzen heeft gewonnen en zich voorbereidt op de Olympische Spelen van Parijs 2024. We konden evenals rekenen op de deelname van de Belgische acteur Pascal Duquenne, maar ook van Élodie, Michaël, Valerian en Joël, kandidaten van "Mariés au premier regard" (Blind getrouwd), de RTL-TVI-show.

We zouden graag alle wandelaars, lopers, vrijwilligers en partners willen bedanken om er een fantastische editie van te maken. Dankzij jullie energie en motivatie zullen we onze projecten op het terrein verder kunnen steunen. We kijken er nu al naar uit om jullie op 28 mei 2023 opnieuw te zien schitteren.

Gepubliceerd op: 31 mei 2022

Meer over dit onderwerp

Naar een einde van bombardementen op dichtbevolkte gebieden
© HI
Mensenrechten Mijnen en andere wapens Preventie

Naar een einde van bombardementen op dichtbevolkte gebieden

Tijdens een conferentie in Oslo kwamen verschillende landen bijeen om de uitvoering van de politieke verklaring tegen het bombarderen en beschieten van steden te bespreken en op te volgen.

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Voorbije zondag 21 april 2024 stond Handicap International opnieuw aan de start van Vlaanderens grootste loopevent.

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan
© M. Degue Mohassingar / HI
Noodhulp Preventie

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan

Op 15 april 2023 brak in Soedan een gewapend conflict uit. Sinds mei 2023 werkt Handicap International in Oost-Tsjaad om Soedanese vluchtelingen, die op de vlucht zijn voor het geweld, te ondersteunen en op te vangen.