Goto main content

Handicap International, een ecodynamische ngo!

België

Leefmilieu Brussel heeft het Label Ecodynamische Onderneming toegekend aan Handicap International België. Het label beloont en stimuleert Brusselse bedrijven, verenigingen en instellingen die actie ondernemen om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen.

Logo van het Ecodynamisch Label: een trap met boven elke trede vierkanten in verschillende kleuren, een witte ster in het midden en de datum van toekenning van het label.

Handicap International sleept 3 sterren in de wacht als Ecodynamische Onderneming! | Bruxelles Environnement - Leefmilieu Brussel

Dit label beloont onze aanpak van het milieubeheer, op vlak van afvalbeheer en -preventie, efficiënt energiegebruik, mobiliteit, enz. De geleverde inspanningen worden uitgedrukt op een schaal van drie niveaus: één, twee of drie sterren. Handicap International ontving de hoogste score.

Het label beloont de goede praktijken die HI toepast om de milieueffecten te verminderen, zoals het verminderen van het papierverbruik, het kiezen van milieuvriendelijke leveranciers, het bevorderen van milieuvriendelijk reizen (fietsen, openbaar vervoer, maar ook het zoveel mogelijk stimuleren van het treinverkeer in Europa ....

Een positieve spiraal

Als organisatie besteedt Handicap International natuurlijk aandacht aan kwesties die verband houden met sociale verantwoordelijkheid, zoals de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die gericht zijn op het aanpakken van de uitdagingen op milieugebied. 

Het meest positieve effect is uiteraard de motivatie van onze medewerkers om zich actief in te zetten voor een dergelijke aanpak. Door na te denken over onze consumptiepatronen en door onze impact op het milieu te verminderen, besparen we ook geld. Voor een vereniging als Handicap International zijn dit fondsen die we kunnen inzetten voor onze projecten en zo de impact van onze acties vergroten.
 

Gepubliceerd op: 30 oktober 2019

Meer over dit onderwerp

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez Revalidatie

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)
© Nicolas Daubry | Handicap International

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

Het blauwe #WeMoveTogether-team was opnieuw sterk vertegenwoordigd op één van de grootste sportieve events van het land.