Goto main content

Handicap International en de strijd tegen Covid-19

Gezondheid Noodhulp

Hoewel het epicentrum van de Coronaviruspandemie zich nu in Europa bevindt, blijft het virus zich verspreiden over alle landen en continenten. Het aantal getroffen mensen neemt elke dag toe. Gezien deze ongekende en dramatische situatie neemt Handicap International speciale maatregelen om alle teams te beschermen, de operationele slagkracht te behouden en de meest kwetsbare bevolkingsgroepen te blijven helpen.

Zebidah Monyoncho, HI-ergotherapeute samen met Achol tijdels een therapiesessie in het orthopedisch centrum Kakuma 1, Kenia.

Zebidah Monyoncho, HI-ergotherapeute samen met Achol tijdels een therapiesessie in het orthopedisch centrum Kakuma 1, Kenia. | © Patrick Meinhardt / HI

Informeren en hulpverlening verzekeren

We doen al het mogelijke om onze teams de nodige informatie te verstrekken over de beschermings- en gezondheidsmaatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het virus. Onze teams in Europa, Noord-Amerika en alle landen waar we actief zijn, werken verder, voornamelijk door telewerk. Het blijft onze bedoeling om operationeel te blijven en de hulpverlening voor kwetsbare personen te verzekeren.

De meest kwetsbaren onder de kwetsbaren

De voorbije weken werd de ernst van de situatie ook in de Westerse landen enorm duidelijk. In andere landen, de landen waar mensen met een beperking, gewonden, vluchtelingen en ontheemden leven, zou deze pandemie echt rampzalig kunnen uitdraaien. Het zijn de meest kwetsbaren onder de kwetsbaren. Ze worden al geconfronteerd met armoede, uitsluiting, conflicten en rampen. Zij hebben onze steun meer dan ooit nodig.

HI evalueert hulpverlening

We evalueren hoe we onze essentiële werkzaamheden kunnen blijven aanbieden in deze onzekere omstandigheden. Onze organisatie treft de nodige maatregelen zodat we – rekening houdend met de pandemie – hulp kunnen blijven verlenen én onze bijdrage leveren in het verslaan van het coronavirus. 

Ook onze Belgische medewerkers werken

De medewerkers van Handicap International België volgen de door de overheid opgelegde maatregelen op en werken van thuis uit. Maar we zijn nog steeds bereikbaar.
Donateurs kunnen ons van 9u tot 13u bereiken op het nummer 02 233 01 82 of via een e-mail naar [email protected]. Bedankt voor jouw begrip!
 

Gepubliceerd op: 20 maart 2020
Steun
onze teams

Meer over dit onderwerp

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan
© M. Degue Mohassingar / HI
Noodhulp Preventie

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan

Op 15 april 2023 brak in Soedan een gewapend conflict uit. Sinds mei 2023 werkt Handicap International in Oost-Tsjaad om Soedanese vluchtelingen, die op de vlucht zijn voor het geweld, te ondersteunen en op te vangen.

Handicap International begeleidt in Laos het schooltraject van 200 kinderen met autisme
© V. Teppalath / HI
Gezondheid Integratie

Handicap International begeleidt in Laos het schooltraject van 200 kinderen met autisme

Handicap International zet zich in voor de inclusie van kinderen met een ontwikkelingsstoornis, waaronder autisme, in de provincies Champasak en Houaphan.

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp
© M. Itouhar / HI
Noodhulp Revalidatie

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp

Handicap International is sinds 1993 aanwezig in Marokko. In samenwerking met lokale partners biedt het revalidatiezorg aan de slachtoffers van de aardbeving die het land in september trof.