Goto main content

Toegankelijkheid, ook op internet!

In april vond de officiële lancering van onze nieuwe website plaats. De site is gemaakt volgens de nieuwste technologie en schuift de inhoud op een heldere en aantrekkelijke manier naar voor. Je vindt er heel wat informatie over onze projecten in het Zuiden en onze activiteiten in België. En belangrijk pluspunt: er ging veel aandacht naar de toegankelijkheid van de site.

In maart vond de officiële lancering van onze nieuwe website plaats. De site is gemaakt volgens de nieuwste technologie en schuift de inhoud op een heldere en aantrekkelijke manier naar voor. Je vindt er heel wat informatie over onze projecten in het Zuiden en onze activiteiten in België. En belangrijk pluspunt: er ging veel aandacht naar de toegankelijkheid van de site.

Een toegankelijke site? Ja zeker, we vergeten al te vaak dat niet iedereen de site op dezelfde manier kan ‘zien’. Te veel opeengepakte informatie en sommige lettertypes zijn immers moeilijk leesbaar voor oudere mensen of anderen met gezichtsproblemen. En wat met mensen met een motorische handicap die moeite hebben om een muis te bedienen? Het is belangrijk om met dat alles rekening te houden wanneer je een site toegankelijk wil maken.

Handicap International heeft samen met het internetbedrijf Koba gewerkt aan de toegankelijkheid van haar site. Die heeft nu een goed leesbaar lettertype, het contrast kan veranderd worden, documenten zijn beschikbaar in pdf en in een gemakkelijk leesbare versie voor slechtzienden, foto’s worden omschreven...

Enkele slechtzienden lieten ons al weten wat ze van de nieuwe site vinden. ‘Ik zou niet weten wat er beter kan’, vindt Donald, die blind is. ‘Die contrastknop is de perfecte oplossing’, merkt de slechtziende Marijke op.

De site is trouwens gemaakt met het ‘open source’-systeem Drupal. Zo moeten we geen licentie betalen, wat de kostprijs van de site beperkt.

Meer over dit onderwerp

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Koude, maar hartverwarmende Antwerp 10 Miles

Voorbije zondag 21 april 2024 stond Handicap International opnieuw aan de start van Vlaanderens grootste loopevent.

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan
© M. Degue Mohassingar / HI
Noodhulp Preventie

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan

Op 15 april 2023 brak in Soedan een gewapend conflict uit. Sinds mei 2023 werkt Handicap International in Oost-Tsjaad om Soedanese vluchtelingen, die op de vlucht zijn voor het geweld, te ondersteunen en op te vangen.

Handicap International begeleidt in Laos het schooltraject van 200 kinderen met autisme
© V. Teppalath / HI
Gezondheid Integratie

Handicap International begeleidt in Laos het schooltraject van 200 kinderen met autisme

Handicap International zet zich in voor de inclusie van kinderen met een ontwikkelingsstoornis, waaronder autisme, in de provincies Champasak en Houaphan.