Goto main content

Ontdek ons aanbod voor scholen

Praten over handicaps? Makkelijker gezegd dan gedaan! Toch is het belangrijk dat kinderen van jongs af aan het gesprek hierover aangaan. Ontdek ons pedagogisch aanbod voor kinderen en jongeren.

Primair & Secundair onderwijs

Bassel Bassel Bassel Bassel

Handicap International biedt een reeks pedagogische instrumenten en klasactiviteiten aan (zodra de gezondheidssituatie dat toelaat) om dit thema op een aantrekkelijke en toegankelijke manier aan te snijden. Er zijn ook instrumenten beschikbaar in een digitale versie:

  • een presentatie over onze organisatie en over beperkingen wereldwijd.
  • een videopresentatie over inclusief onderwijs
  • een escape game ontwikkeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar.   

Escape game

Trésor is een jongen met een beperking. Hij woont in de Democratische Republiek Congo. In deze digitale escape game voor kinderen tussen 9 en 12 jaar help je Trésor om naar school te kunnen gaan. Kunnen jouw leerlingen alle opdrachten tot een goed einde brengen? Een ludieke en educatieve manier om jouw klas te confronteren met de uitdagingen die kinderen met een beperking ervaren wanneer ze naar school willen gaan!

Escape game Escape game Escape game Escape game
Run4School Run4School Run4School Run4School

Run 4 School

Het onderwijs in België speelt een grote rol in de ontwikkeling van de kinderen en jongeren in ons land. Ze leren lezen en rekenen, sociale vaardigheden en samenwerken en nog veel meer...

Maar in andere landen hebben kinderen met een beperking het veel moeilijker om de weg naar school te vinden. Organiseer een sponsorloop en open schoolpoorten voor kinderen met een beperking!

Hoger Onderwijs

Onze directeur vertelt Onze directeur vertelt Onze directeur vertelt Onze directeur vertelt

Een conferentie?

De evolutie van orthopedische technieken, kinesitherapie afgestemd op ontwikkelingslanden, het belang van psychosociale zorg, het opstarten van een diplomatiek proces voor een verklaring die burgers in conflictgebieden moet beschermen... Het zijn slechts enkele voorbeelden van de onderwerpen die onze specialisten met jouw leerlingen kunnen bespreken.

Wil je een conferentie organiseren in jouw faculteit? Neem contact met ons op!

Samenwerking met Howest Samenwerking met Howest Samenwerking met Howest Samenwerking met Howest

Samenwerken?

Handicap International, Howest en Ortho-kin bundelen hun krachten om protheses van hoge kwaliteit te produceren voor een prijs van minder dan 50 euro per stuk. Ze doen hiervoor een beroep op gebruikte doe-het-zelf-materialen en innovatieve productietechnieken!

Wil je jouw studenten ook inspireren om hun kennis te ontwikkelen en meteen ook een concrete bijdrage te leveren aan een organisatie?  Aarzel niet en neem contact met ons op!
 

Contacteer ons

(format: [email protected])

Ann Ann Ann Ann

NEEM CONTACT OP MET
ANN VERBEKE

+32 (0)2 233 01 89
[email protected]