Meteen naar de inhoud

Beiroet: Handicap International verleent noodhulp aan slachtoffers

Brussel, vrijdag 7 augustus 2020 – De beelden die de ravage toonden na de twee ontploffingen dinsdagavond in Beiroet laten niets aan de verbeelding over. Meer dan 5 000 gewonden hebben dringend medische hulp nodig, de zorginfrastructuur werd zwaar geraakt. Handicap International is actief in het land en mobiliseert zich om noodhulp te verlenen.

De explosies van afgelopen dinsdag in Beiroet veroorzaakten veel verwondingen, vooral brandwonden, breuken, en duizenden mensen liepen snijwonden op door rondvliegend glas. Volgens eerste schattingen zullen 500 personen nood hebben aan fysieke revalidatiezorg om te herstellen.

"Toen ik eenmaal gecontroleerd had of al mijn teamleden in veiligheid waren, gingen we naar de ziekenhuizen en onze partners om te kijken waar de gewonden het meest nood aan hebben. Handicap International heeft de komende dagen een belangrijke rol te spelen om de impact van deze ramp te beperken,” verklaart Caroline Duconseille, directrice van Handicap International in Libanon.

Beschadigde ziekenhuizen, onvoldoende middelen

Handicap International onderneemt actie om de humanitaire hulpverlening te ondersteunen. Onze organisatie zal rolstoelen, looprekken en andere mobiliteitshulpmiddelen verdelen onder de slachtoffers die snel het ziekenhuis zullen verlaten en hier nood aan hebben. We zullen ook EHBO-kits met ontsmettingsmiddel en verbandmiddel verdelen onder de mensen met lichtere verwondingen, zodat ze zichzelf thuis kunnen verzorgen. Het moet ervoor zorgen dat de ziekenhuizen niet nog meer overbelast raken.

Handicap International is sinds 1992 actief in Libanon, onze organisatie telt 98 medewerkers in het land. Zij worden allemaal ingezet om deze crisis het hoofd te bieden. De komende dagen zullen nog meer noodhulpexperts van onze organisatie in Libanon aankomen.
 

Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke

NEEM CONTACT OP MET

Nicolas DEWAELHEYNS

+32 (0) 489 77 92 77
[email protected]