Meteen naar de inhoud

Erwin Telemans nieuwe directeur van Handicap International

Erwin Telemans is de nieuwe algemeen directeur van de humanitaire organisatie Handicap International België. Na een carrière van 20 jaar in Afrika, neemt hij de fakkel over van Jean Van Wetter, die sinds 2016 aan het hoofd van de organisatie stond.

Brussel, 16 januari 2019 – Erwin Telemans is de nieuwe algemeen directeur van de humanitaire organisatie Handicap International België. Na een carrière van 20 jaar in Afrika, neemt hij de fakkel over van Jean Van Wetter, die sinds 2016 aan het hoofd van de organisatie stond.

Erwin Telemans heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van humanitair werk. Hij startte in 1995 zijn carrière als kinesitherapeut voor een internationale organisatie in de Democratische Republiek Congo, waar hij een revalidatieprogramma opzette in een vluchtelingenkamp. Vervolgens werkte hij in Soedan, Rwanda, Kenia en de laatste dertien jaar in Tanzania, waar hij als CEO de leiding nam in één van de grootste ziekenhuizen van Afrika, het CCBRT-ziekenhuis (Comprehensive Community Based Rehabilitation), dat mensen met een handicap verzorgt.

De in Afrika geboren en getogen Vlaming, keert na meer dan 20 jaar terug naar België met zijn familie. Zijn prioritaire doelstelling als nieuwe algemeen directeur is de positie van Handicap International in het Belgische landschap te versterken. “Handicap International is een onvoorstelbaar inspirerende organisatie die zowel werkt rond het behandelen van mensen met een handicap als rond preventie. De campagne van HI rond ontmijnen is een programma dat iedereen kent of zou moeten kennen,” aldus Telemans.

Vanaf begin januari neemt Erwin Telemans de leiding over van de Belgische hoofdzetel. Hij zal eveneens Handicap International Luxemburg coördineren. Volgens hem “levert het samenbrengen van energie nog meer energie op. Onafhankelijke organisaties die allemaal werken voor hetzelfde doel hebben meer impact wanneer ze allemaal rond één tafel zitten, leren van elkaar en verbeteren”. Op termijn zal Handicap International zich ook in Nederland vestigen.

Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke

NEEM CONTACT OP MET

Nicolas DEWAELHEYNS

+32 (0) 489 77 92 77
[email protected]