Meteen naar de inhoud

Handicap International: “Koop sokken en steun iemand met een beperking”

De ngo Handicap International zet haar campagne #ItTakesTwo voort en roept het grote publiek op haar sokken te kopen om personen met een fysieke beperking te steunen. Het ingezamelde bedrag gaat naar de revalidatieprojecten van de organisatie. 

In december vorig jaar lanceerde Handicap International haar campagne #ItTakesTwo om meer aandacht te vragen voor het belang van revalidatiezorg voor personen met een fysieke beperking. De organisatie zet de campagne voort met de verkoop van sokken in de kleuren van de organisatie - blauw en paars - om de projecten te steunen. 

In 2018 gaf Handicap International revalidatiezorg aan meer dan 225 000 mensen. Met de nodige hulpmiddelen (krukken, rolstoelen, enz.) en de ondersteuning van familie, vrienden of kinesitherapeuten van de organisatie kunnen mensen met een beperking hun autonomie terugwinnen en actief deelnemen aan het gemeenschapsleven.

Wie de sokken hier in België koopt - en draagt - steunt de revalidatieprojecten van Handicap International. De sokken zijn voor 5 euro online te koop en ook beschikbaar in de meeste filialen van Q team en in de Maniet!Luxus winkels.  

Fysieke en functionele revalidatie staan sinds de oprichting van Handicap International in 1982 centraal bij de acties van de organisatie. Revalidatiezorg toegankelijker maken zal in 2020 een van de topprioriteiten zijn voor de organisatie, die dit jaar in meer dan 36 landen wereldwijd revalidatieprojecten zal leiden.

Gepubliceerd op: 31 januari 2020
Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke Nicolas, persverantwoordelijke

NEEM CONTACT OP MET

Nicolas DEWAELHEYNS

+32 (0) 489 77 92 77
[email protected]