Meteen naar de inhoud

Lopen zodat anderen kunnen stappen! 278 mensen lopen voor Handicap International

Op zondag 28 mei lopen 278 personen de 20 km door Brussel met het We Repair Lives-team ten voordele van Handicap International. Een absoluut record!

Op zondag 28 mei lopen 278 personen de 20 km door Brussel met het We Repair Lives-team ten voordele van Handicap International. Een absoluut record!

Ze heten Vincent, Bjorn, Lisa, Lyes, Danny, Catia … En op zondag 28 mei hebben ze allemaal één doel voor ogen: 20 km lopen met het We Repair Lives-team om de revalidatieprojecten van Handicap International in Syrië, Libanon en Jordanië te steunen. Dankzij hun loopactie helpen ze de meest kwetsbare vluchtelingen uit Syrië met noodzakelijke revalidatiezorg, zoals protheses, rolstoelen en kinesitherapie. “Lopen zodat anderen kunnen stappen” is hun motto.

15.300 euro

278 deelnemers lopen dit jaar voor Handicap International. Een record voor de ngo. Elke loper van het We Repair Lives-team heeft een minimum van 40 euro ingezameld. 28 lopers maakten een online crowdfundingpagina, zodat vrienden, familie en collega’s hen in één muisklik kunnen steunen. Momenteel staat de teller op 15.300 euro.

1 miljoen Syrische vluchtelingen geholpen

1 miljoen Syriërs konden al bij Handicap International terecht sinds het begin van haar noodhulpinterventie in 2012. 600 kinesitherapeuten, psychologen, sociaal werkers en preventieadviseurs verzekeren kwaliteitsvolle verzorging voor de meest kwetsbaren (personen met een handicap, ouderen of geïsoleerde personen) in Syrië, Jordanië, Libanon en Irak. “Met nog lang geen einde in zicht aan deze crisis, heeft de Syrische bevolking meer dan ooit hulp nodig”, aldus Olive-Keravec, onze missieverantwoordelijke in Jordanië.

Protheseloper neemt deel aan de 20 km door Brussel!

Bjorn Nelen, bandagist en para-atleet, loopt voor het eerst de 20 km door Brussel mee met het We Repair Lives-team van Handicap International. Hij traint al meerdere jaren bij de club AC Deinze en neemt deel aan verschillende Europese kampioenschappen voor atleten met een handicap. Als protheseloper en Belgisch recordhouder op de 200 meter in de categorie T44 (enkelvoudig onderbeenamputatie) tekende hij vorig jaar zijn beste seizoentijd in korte afstanden, maar hij wil vanaf volgend jaar langere afstanden lopen. “Deze 20 km door Brussel is voor mij de ultieme test”, zegt Bjorn.

 

NEEM CONTACT OP MET

Duarte DE MUNTER

+32 (0) 478 95 47 07
[email protected]