Goto main content
 

Stabat Mater DVORAK 2022

Een concert ten voordele van Handicap International

 
 

Ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan biedt La Badinerie, een gemengd koor uit Louvain-la-Neuve, een uitzonderlijk concert aan: het Stabat Mater van Antonín Dvořák, in het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) in Brussel, op vrijdag 17 juni 2022 om 20 uur.

 
Getekende man Getekende man Getekende man Getekende man

Het Brussels Philharmonic Orchestra en de vier solisten Rita Matos Alves, Inez Carsauw, Zeno Popescu en Kris Belligh zullen onder leiding van dirigent Laëndi het hele scala aan nuances van dit werk ten gehore brengen.

La Badinerie schenkt de opbrengsten van dit jubileumconcert integraal aan de revalidatieprojecten van Handicap International in de Democratische Republiek Congo.

 

Samuel en zijn kunst

 
Samuel met een van zijn schilderijen Samuel met een van zijn schilderijen Samuel met een van zijn schilderijen Samuel met een van zijn schilderijen

Samuel Idmtal, stencodeschilder en leraar, stond samen met Handicap International aan de wieg van dit mooie avontuur. Samuel, die zijn creativiteit en talent ten dienste wou stellen van de internationale solidariteit, heeft de voorbije twee jaar een honderdtal zeefdrukken gemaakt van foto's die genomen werden in het kader van het Djama Inasimama-project. Op de dag van het concert zullen deze zeefdrukken verkocht worden aan heel democratische prijzen en zal Samuel een live painting performance geven.

Als je zijn kunst wilt ontdekken of een kunstwerk wilt reserveren, dan kan dat hier.

De inkomsten worden integraal geschonken aan het Djama Inasimama-project.

 

Het project Djama Inasimama

 
Kinderen in een klaslokaal Kinderen in een klaslokaal Kinderen in een klaslokaal Kinderen in een klaslokaal

Verschillende conflicten in Congo hebben geleid tot een toename van het aantal personen met een handicap. Deze situatie heeft de behoefte aan steun en revalidatiebehandelingen voor mensen met een handicap verder doen toenemen. Anderzijds is het zorgaanbod beperkt, onbetaalbaar voor een groot deel van de bevolking en geografisch te gefragmenteerd. Orthopedische behandelingen zijn ook duurder omdat de apparatuur wordt gemaakt van geïmporteerde grondstoffen zoals polypropyleen.

Ondanks de inspanningen van Handicap International zijn er in Congo nog maar weinig hoogopgeleide orthopedische technici. Daarom biedt onze organisatie ook beurzen aan voor orthopedische opleidingen in het buitenland.

 

HI investeert in de eerste plaats in het verbeteren van de zorgcapaciteit in Kinshasa, door het lokale zorgpersoneel op te leiden.
Onze organisatie zette een structuur op voor mobiele klinieken in elk van de vier zones die onder het project vallen. Elke kliniek bestaat uit twee kinesitherapeuten en een orthopedisch technicus. Zij brengen de revalidatiezorg naar de arme wijken die verder afgelegen zijn van de referentieziekenhuizen en bereiken zo kinderen die anders aan hun lot worden overgelaten. Bovendien riep HI ondersteuningsgroepen voor ouders van kinderen met een beperking in het leven. In deze groepen delen de ouders hun ervaringen en kunnen ze elkaar ondersteunen.

Meer informatie vind je op deze pagina.

 
 
Portret Charline Portret Charline Portret Charline Portret Charline
 

Een vraag?

Neem contact op met Charline Charlier

 

[email protected]