Goto main content

Vacature: Digital Marketing Officer

Ben je gepassioneerd door digitale kanalen en nieuwe technologieën, deel je onze waarden, en wil je werken in een interculturele omgeving ? De afdeling Communicatie en Fondsenwerving van Handicap International België - gevestigd in Brussel -zoekt een dynamische persoon die georganiseerd en in team kan werken om zijn digitale strategie te bepalen en uit te voeren, en zo de sociale impact van de organisatie te doen groeien. Het gaat om een contract van onbepaalde duur in een NL/FR/EN omgeving.

vacature

vacature

Werkcontext

“Verontwaardigd over het onrecht dat personen met een handicap en andere kwetsbare mensen meemaken, streven wij naar een solidaire en inclusieve wereld waar alle verschillen ons verrijken en iedereen menswaardig kan leven.”
Handicap International (HI) is een internationale hulporganisatie die onafhankelijk en onpartijig tussenkomt in situaties van armoede en uitsluiting, bij conflicten en natuurrampen. Onze organisatie getuigt en onderneemt actie voor personen met een handicap en kwetsbare bevolkingsgroepen. Het is onze missie om aan hun basisbehoeften tegemoet te komen, hun leefomstandigheden te verbeteren en respect te promoten voor hun waardigheid en hun fundamentele rechten.


Meer info: www.handicapinternational.be

Functieomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementering van de digitale marketingstrategie van Handicap International België. Deze strategie heeft tot doel de naamsbekendheid van de organisatie in België te vergroten, het grote publiek te sensibiliseren over ons werk, en onze fondsenwerving uit te breiden op de digitale kanalen. Deze fondsenwerving is geen doel op zich, maar een essentieel middel om onze vele projecten over de hele wereld te financieren.

Je coördineert en beheert de verschillende digitale kanalen op dagelijkse basis en je analyseert de resultaten in afstemming met de doelstellingen op vlak van fondsenwerving en naamsbekendheid. Voor het inhoudelijke aspect kan je voor de meeste kanalen rekenen op de steun van je directe collega’s.

Belangrijkste pijlers van je werk :


1. Beheer van digitale marketingcampagnes, gericht op de bewustmaking van het grote publiek, het aantrekken van nieuwe donateurs, en het behoud van het bestaande publiek:
a. ontwikkelen van campagnepagina’s op de website (in samenwerking met de website-experts van het HI-netwerk);
b. beheer van de campagnenieuwsbrieven via het platform Mailchimp:
c. coördinatie van de campagne op onze sociale mediakanalen;
d. beheer van de betalende advertenties (Meta/google), in samenwerking met ons extern communicatiebureau;
e. dagelijkse follow-up en analyse van de resultaten;
f. samenwerking met de campagnecoördinator en de andere collega’s, die zorgen voor het inhoudelijke deel van de campagne.

2. Beheer van de website www.handicapinternational.be:
a. voortdurende optimalisering en ontwikkeling van de websitestructuur;
b. zorgen dat de inhoud van de website up-to-date blijft;
c. CMS-beheer en beheer van de inhoudelijke pagina’s;
d. rapportering en analyse van webstatistieken (Google Analytics);
e. optimalisatie van interne/externe SEO (verbeteren van pagina’s, afbeeldingen, artikelen, Link Building, partnerschappen en verkeersuitwisselingen).


3. Beheer van sociale mediakanalen en community management
a. strategieontwikkeling voor de sociale mediakanalen van HI België;
b. coördinatie van de publicatie van posts op de sociale mediakanalen van HI België (de uitwerking van de posts wordt doorgaans door de overige teamleden gedaan);
c. aansturing, ondersteuning en opvolging van vrijwilligers/stagiairs/collega’s bij de creatie van posts bij events/missies/campagnes (voornamelijk in de vorm van Instagram Stories), en die zo op een efficiënte manier gepubliceerd kunnen worden;
d. verantwoordelijk voor het community management (opvolgen van comments en berichten, met de ondersteuning van collega’s voor complexe antwoorden)
e. opvolging en analyse van de resultaten van onze social mediakanalen, om zo voor aanbevelingen en verbeteringen te zorgen;
f. opvolgen van de laatste trends en evoluties binnen de sociale media, rekening houdens met het doelpubliek van HI België.

4. Beheer van de nieuwsbrieven en andere mailings :
a. opmaak van een kalender en verantwoordelijk voor de opvolging ervan;
b. ontwikkeling en beheer van de database op Mailchimp;
c. implementering van de segmentatiestrategie die door de afdeling Communicatie en Fondsenwerving bepaald is;
d. opvolging en analyse van de resultaten van de nieuwsbrieven, om zo voor aanbevelingen en verbeteringen te zorgen.

Profiel

• minimum 3 jaar professionele ervaring in digitale marketing;
• goede beheersing van één van de twee landstalen (Nederlands of Frans) is een absolute vereiste;
• goede kennis van de andere landstaal en van het Engels;
• hoger diploma in communicatie en/of digitale marketing;
• kennis van het beheer van professionele accounts op Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube en Twitter, en mee met de laatste ontwikkelingen;
• overweg kunnen met de belangrijkste digitale marketingtools (Google Analytics, Google Ads, Google tag, Facebook ads, Mailchimp, etc.);
• ervaring met de programma’s van Adobe Creative Cloud is een pluspunt;
• basiskennis van HTML- en CSS-codering is een pluspunt;
• in staat om projecten te beheren en zelfstandig en georganiseerd te werken;
• je houdt van werken in teamverband;
• gemotiveerd om te werken in de humanitaire sector en voor Handicap International;

Wij recruteren personen op basis van hun competenties en talenten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele geaardheid of handicap.

Arbeidsvoorwaarden

Volgens ervaring en profiel

Solliciteren

Mail jouw cv en motivatiebrief ten laatste op 15 oktober 2022 naar Antoine Sepulchre, Fundraising Manager via [email protected]

Ook voor meer informatie over de functie kan je terecht bij Antoine Sepulchre.