Goto main content

Kinesitherapeuten (vrijwilligerswerk)

Voor een project rond migranten in België is Handicap International op zoek naar professionele kinesitherapeuten die op basis van vrijwilligerswerk aanvullende zorgverlening willen aanbieden.

Het programma Migrants Europe werd opgestart in Duitsland in 2013 om de levensomstandigheden van vluchtelingen met een handicap te verbeteren. HI wil ondersteuning bieden aan migranten in België. Wij zoeken gekwalificeerde fysiotherapeuten die gemotiveerd zijn om aanvullende zorgverlening te geven, dit in samenwerking met de teams van AZG.

 • Land: België
 • Stad: Brussel
 • Contract: Vrijwilligerscontract
 • Startdatum: doorlopend
 • Duur van de opdracht: tewerkstelling op een vast tijdstip in de week, einddatum vooraf te bepalen

Doelstellingen

Je handelt in een omgeving die geleid wordt door een derde organisatie voor migranten in nauwe samenwerking met gezondheidswerkers in het centrum.

Je bent ruimdenkend: je zal personen begeleiden die van geslacht, leeftijd, origine en godsdienst kunnen verschillen. Je bent polyvalent en past je aan in functie van de behoeften van de patiënten (vooral skeletspierpijn door opgelopen trauma's) die in het centrum opgevangen worden. Je werkt in een omgeving die psychologische hulp verleent, jouw tussenkomst is hierbij complementair.
Je brengt verslag uit bij Handicap International en bij de medische teams van AZG.

Verantwoordelijkheid 1: Revalidatie van de migranten

 • opmaken van rapporten van de personen doorverwezen door jouw collega's, om hun functionele beperkingen en hun prioritaire noden te bepalen op gebied van revalidatie
 • implementatie van revalidatiezorg in samenwerking met andere leden van het team
 • opvolgen van personen die opgenomen zijn om hun autonomie en hun welzijn te verbeteren 

Verantwoordelijkheid 2: Planning, interne coördinatie, communicatie

 • coördineren en uitwisselen van informatie met het zorgteam om de behandeling van de personen die opgevangen worden te optimaliseren
 • de genomen acties schriftelijk documenteren
 • deelnemen aan multidisciplinaire vergaderingen

Verantwoordelijkheid 3: Netwerk

 • een netwerk van revalidatie-experts helpen uitwerken om de opvolging van de personen die steun krijgen te verzekeren

Vereist profiel

Je bent gediplomeerd met professionele ervaring en je hebt een vergunning om je beroep in België uit te voeren. Je bent strikt en je werkt in goede verstandhouding samen met de andere zorgverleners.
Je bent gemotiveerd en flexibel, je bent bereid tot ploegwisselingen, je bent punctueel, je houdt van menselijk contact en werken in team.
Taalkennis: Frans, de inzet van een tolk is mogelijk. Kennis van elke andere taal wordt op prijs gesteld: Engels, Arabisch, Dari, Pasjtoe...

Voorwaarden

BIJZONDERHEDEN: Halve dag of uren, te bespreken in samenwerking met het psychologisch zorgcentrum
VOORWAARDEN: Vrijwilligerscontract, verzekering, aangepaste briefing, opleiding/ sensibilisering rond werkomstandigheden.

Solliciteren

Stuur een e-mail met je cv naar [email protected] en licht je motivatie hierin toe.

 

Meer informatie over de organisatie: www.hi.org