Goto main content

India

Handicap International (HI) startte haar eerste operatie in India in 1988, door technische steun te verlenen aan een revalidatiecentrum in Pondicherry, Zuid-India. Na een noodhulpactie na de aardbeving in Gujarat in 2001 ontwikkelde de organisatie een meer permanente structuur in India.

8-jarig meisje met prothesen

8-jarig meisje met prothesen | © D. Van Ophalvens / Handicap International

Lopende acties

Momenteel maakt HI deel uit van IFRA (INDIAN FORUM ON REHABILITATION FOR ALL), een informeel netwerk. Dit netwerk moet vooral invloed uitoefenen op de regering van India om de kwaliteit van de revalidatiediensten te verbeteren en pleiten voor het indienen van een resolutie over revalidatiezorg bij de Wereldgezondheidsorganisatie.

HI heeft zich gevestigd als een speler op het gebied van rampenrisicovermindering met technische expertise inzake processen en instrumenten voor personen met een handicap. In de staten waar zij actief is, werkt HI samen met staatsregeringen, lokale en internationale ngo's en organisaties voor personen met een handicap.

Momenteel werkt HI aan het scheppen van werkgelegenheid in de private sector voor mensen met een handicap (technische bijstand aan MICHELIN). HI ondersteunt organisaties IDEA en SAKSHAM bij een studie die de aspiraties van personen met een handicap tussen 15 en 40 jaar in kaart moet brengen wat betreft hun loopbaankeuzes, verwachte beloning en favoriete werklocatie.

Interventiegebieden

SCHRIJF JE IN
voor onze nieuwsbrief
en volg onze activiteiten op de voet!

Situatie in het land

India wordt beschouwd als één van de snelst groeiende economieën ter wereld. Het land blijft echter kampen met sociaal-economische problemen. 21,9 % van de bevolking leeft onder de armoedegrens en ondanks het feit dat het land wordt gecategoriseerd als een land met een laag middeninkomen, telde India volgens de Wereldbank in 2012 het grootste aantal armen ter wereld op basis van de herziene methode om armoede te meten, wat de enorme bevolking weerspiegelt.

In India is sprake van talrijke vormen van discriminatie en sociale uitsluiting, met name van vrouwen, mensen uit de laagste kasten, uit verschillende culturen en uit geïsoleerde plattelandsgebieden. Personen met een handicap zijn het slachtoffer van verschillende vormen van discriminatie en zijn slecht op de hoogte van de beschikbare sociale voorzieningen. Vrouwen worden ondergewaardeerd en ervaren onrechtvaardigheid, met name bij de toegang tot diensten en de arbeidsmarkt.

Ten slotte is het land in hoge mate blootgesteld aan natuurrampen zoals droogte, cyclonen, overstromingen en aardverschuivingen.

Team van Handicap International in India: 4

Aanwezig in India: sinds 1988

Lees ook

Covid-19-situatie in Zuid-Azië zorgwekkend
© HI
Gezondheid Noodhulp Preventie

Covid-19-situatie in Zuid-Azië zorgwekkend

Handicap International verleent hulp in Bangladesh, India en Pakistan, waar de verspreiding van het Covid-19-virus alarmerende proporties aanneemt.

Revalidatiehulp en sensibilisering in Noord-India Gezondheid Mijnen en andere wapens Revalidatie

Revalidatiehulp en sensibilisering in Noord-India

In de Noord-Indiase staat Jammu en Kasjmir maakten achtergebleven oorlogsexplosieven de voorbije 15 jaar meer dan 3.600 slachtoffers. Handicap International voert sensibiliseringsacties rond de gevaren hiervan en zorgt voor revalidatiesessies voor de meest kwetsbaren.

Tien jaar na de tsunami Noodhulp

Tien jaar na de tsunami

Tien jaar geleden veegde een tsunami hele gebieden in Azië van de kaart. Meer dan een miljoen mensen werd getroffen. Een decennium na haar eerste noodhulpacties is Handicap International nog steeds actief in de regio. De organisatie heeft intussen een aanzienlijke expertise uitgebouwd in risicobeheer bij natuurrampen.