Goto main content

"De overstromingen hebben al onze bezittingen vernield"

Noodhulp
Pakistan

Handicap International verdeelt in totaal 2000 noodpakketten aan meest kwetsbare families na de overstromingen in Pakistan.

Het team van HI in Nowshehra, Pakistan, aan de registratiedesk voor de verdeling van noodgoederen.

Het team van HI in Nowshehra, Pakistan, aan de registratiedesk voor de verdeling van noodgoederen. | © HI

HI verdeelt noodpakketten

Tot op vandaag heeft HI in totaal 1000 voedselpakketten en 1000 pakketten met basisgoederen verdeeld onder families in het Noord-Pakistaanse Nowshehra en Charsadda. Het gaat om meer dan 1.500 families die getroffen zijn door de dramatische overstromingen, waardoor ongeveer 15.500 personen bereikt werden met deze noodhulp. HI zal de komende weken doorgaan met de verdeling van noodhulppakketten en onderzoekt ook de mogelijkheid om haar hulp uit te breiden met extra diensten.

 "Onze huizen werden overspoeld door het water en we konden nog net op tijd ontsnappen", vertelt een inwoner van de getroffen regio Dhobi Ghat. "Na de verwoesting kwam HI naar onze regio om onze noden te bekijken en kwam later terug met bevoorradingspakketten."Un homme qui a perdu sa maison dans les inondations. © HI

HI is aanwezig in de provincie Khyber Pakhtunkhwa, in het noorden van Pakistan, waarvan een groot deel door de ramp is getroffen. HI begon snel met de evaluatie van de behoeften in zes getroffen districten van deze provincie en stelde vast dat de getroffen gemeenschappen dringend behoefte hadden aan voedsel, water, sanitaire voorzieningen en onderdak, alsook aan gezondheids- en beschermingsdiensten.

Steun aan meest kwetsbare gezinnen

HI richt zijn hulp op de meest kwetsbare huishoudens, waaronder ouderen, huishoudens met een vrouw aan het hoofd en mensen met een handicap. Dit zijn personen die vaak onevenredig zwaar worden getroffen door rampen en tegelijkertijd worden uitgesloten van humanitaire hulp.

 Imran Ullah reçoit son don de fournitures d'urgence."Mijn familie is zwaar getroffen door de overstromingen", zegt Imran Ullah uit Tarnab, een man met een fysieke handicap. "HI heeft ons een voedselpakket bezorgd. Ik ben hen zeer dankbaar voor deze broodnodige steun."

"De overstromingen hebben al onze bezittingen vernield", vertelt Perveen Bibi uit Nowshera. "We hebben alles verloren. Nu heb ik onder andere toch bloem, linzen, suiker en boter. We zijn Handicap International dankbaar dat ze naar ons dorp zijn gekomen en dat ze ons hebben gesteund in deze moeilijke periode."Perveen Bibi après avoir reçu son colis alimentaire de HI.

Elke voedselpakket bevat 40 kg bloem, 5 kg boter, 10 kg rijst, 5 kg suiker, 1 kg zwarte thee, een pakje zout en een doos koeken. De pakketten met basisgoederen bevatten keukenmateriaal, borden, gasflessen, waskommen en ander producten voor dagelijks gebruik.

33 miljoen getroffen mensen

Sinds juni 2022 hebben hevige moessonregens in het hele land overstromingen veroorzaakt. De Pakistaanse premier Shehbaz Sharif omschreef de overstromingen als 'de ergste die het land ooit heeft gekend'. 33 miljoen mensen werden getroffen in 84 districten (een derde van het land). Er werden ongeveer 1.700 doden gemeld en meer dan 2.900 mensen raakten gewond. Er is onder meer schade aan meer dan 1,3 miljoen huizen en 13.000 km wegen. Meer dan een miljoen stuks vee raakten verloren.


Gepubliceerd op: 4 januari 2023

Meer over dit onderwerp

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan
© M. Degue Mohassingar / HI
Noodhulp Preventie

7 dingen die je moet weten over het conflict in Soedan

Op 15 april 2023 brak in Soedan een gewapend conflict uit. Sinds mei 2023 werkt Handicap International in Oost-Tsjaad om Soedanese vluchtelingen, die op de vlucht zijn voor het geweld, te ondersteunen en op te vangen.

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp
© M. Itouhar / HI
Noodhulp Revalidatie

Aardbeving in Marokko: focus op revalidatiezorg na de ramp

Handicap International is sinds 1993 aanwezig in Marokko. In samenwerking met lokale partners biedt het revalidatiezorg aan de slachtoffers van de aardbeving die het land in september trof.

"Het aantal personen met een handicap in Gaza zal aanzienlijk toenemen. Zoveel is zeker."
© S. Sulaiman / HQ
Noodhulp

"Het aantal personen met een handicap in Gaza zal aanzienlijk toenemen. Zoveel is zeker."

Maria Marelli is kinesitherapeut bij Handicap International. Ze gaat regelmatig naar Rafah om ons team in Gaza te ondersteunen.