Goto main content

#WeMoveTogether-team loopt Antwerp 10 Miles

België

Na een aantal jaren stond Handicap International opnieuw aan de start van het loopevent in de Scheldestad.

4 deelnemers van de Antwerp 10 Miles tonen hun medaille

Van 2015 was het ondertussen geleden dat Handicap International nog een loopteam aan de start van de Antwerp 10 Miles zag vertrekken. Om nog meer onze boodschap te verspreiden dat we samen mensen over de hele wereld opnieuw willen laten bewegen én om geld in te zamelen om dit ook in de praktijk waar te maken, lopen we dit jaar zowel de Antwerp 10 Miles als de 20km door Brussel.

De zon liet zich niet meteen zien, zweetdruppels waren niet meer te onderscheiden van regendruppels, maar het enthousiasme van onze 25 lopers was er daarom niet kleiner om. En hun prestatie ook niet. Samen met 37.500 andere deelnemers liepen ze het parcours van 16 kilometer, of de kortere short run van 6,8 km, onder natte omstandigheden vlekkeloos uit.

1400 euro ingezameld

En het bracht uiteraard ook wat op. Het team zamelde in totaal 1400 euro in voor onze projecten in Nepal. Een land waar Handicap International al meer dan 20 jaar aanwezig is en waar we focussen op 4 thema’s. Revalidatiezorg, inclusief onderwijs, noodhulp bij natuurrampen en de voorziening in basisbehoeften. Charline Charlier, Verantwoordelijke events bij Handicap International, is blij met deze geslaagde editie: "Het is inderdaad al enkele jaren geleden dat we deelnamen aan de Antwerp 10 Miles, maar ik ben blij dat we ook hier opnieuw konden bijzijn. Hoe meer lopers onze boodschap #WeMoveTogether uitdragen, hoe beter. En het geld dat we daarmee inzamelen wordt uiteraard goed besteed, zodat mensen in Nepal de nodige revalidatiezorg krijgen en daardoor ook opnieuw zelfstandig kunnen bewegen."

Op zondag 28 mei is het de beurt aan Brussel. Met bijna 300 (!) lopers en wandelaars zal ook daar geld worden ingezameld voor onze Nepalese projecten. "De inschrijvingen, die zijn ondertussen afgelopen, maar wie er toch wil bijzijn, kan uiteraard komen supporteren voor ons team. De sfeer is er elk jaar fantastisch, dus ook dat is een aanrader" aldus Charline.

 

 

 

Gepubliceerd op: 27 april 2023

Meer over dit onderwerp

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez Revalidatie

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)
© Nicolas Daubry | Handicap International

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

Het blauwe #WeMoveTogether-team was opnieuw sterk vertegenwoordigd op één van de grootste sportieve events van het land.