Goto main content

Grotere fiscale aftrek voor giften in 2020

België

De belastingvermindering voor giften aan erkende instellingen in 2020 wordt verhoogd van 45 naar 60%.

Dankzij deze fiscale stimulans kunnen de teams van Handicap International hulp blijven verlenen aan kinderen met een beperking, zoals Kisubizo.

Dankzij deze fiscale stimulans kunnen de teams van Handicap International hulp blijven verlenen aan kinderen met een beperking, zoals Kisubizo. | © Patrick Meinhardt / HI

De superkern van de federale regering heeft op 12 juni beslist dat de belastingvermindering voor schenkingen aan erkende instellingen wordt verhoogd van 45% tot 60% in 2020 (volgens de voorwaarden beschreven in artikel 145/33 van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen 1992). Het plafond van de belastingvermindering voor giften wordt verhoogd van 10 naar 20% van het netto belastbaar inkomen.

Een gift van 100 euro zal bijvoorbeeld in werkelijkheid slechts 40 euro kosten aan de schenker; 60 euro wordt via de belastingen terugbetaald.

Dit besluit van 12 juni maakt deel uit van de steunmaatregelen die deel uitmaken van het derde deel van het Federaal Sociaal en Economisch Welzijnsplan. Het is "in het bijzonder gericht op de vrijwilligerssector en zal ngo's en non-profitorganisaties, die het algemeen belang dienen en die hard getroffen zijn door de crisis, helpen".
 

Gepubliceerd op: 19 juni 2020

Meer over dit onderwerp

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’
© J. Labeur / HI
Integratie

‘Om een inclusieve samenleving te bouwen, moet je starten met inclusief onderwijs’

Sandra Boisseau, experte bij Handicap International, over de aanpak en het belang van inclusief onderwijs.

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez Revalidatie

Nieuwe resolutie over revalidatiezorg overhandigd aan minister Gennez

Een vierkoppige delegatie van Handicap International besprak met de Belgische minister van Ontwikkelingssamenwerking het belang van de nieuwe resolutie en de stappen die genomen moeten worden.

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)
© Nicolas Daubry | Handicap International

Meer dan 320 deelnemers steunen HI tijdens 20km door Brussel (AFTERMOVIE)

Het blauwe #WeMoveTogether-team was opnieuw sterk vertegenwoordigd op één van de grootste sportieve events van het land.